İngiltere ile Fransa anlaştı

Fransa ve İngiltere bugün insan kaçakçılığı ve mülteci akını hakkında yardım anlaşması imzaladı. Anlaşma mültecilerin yaşadığı yerleşkelerde güvenlik önlemlerini artırma hamlelerini içeriyor. İngiliz polisleri kaçakçılara karşı Calais bölgesinde konuşlanacak. Anlaşma kapsamında İngiltere hükümeti Fransa’ya 2 yıllığına 10 milyon euroluk bir yardım sağlayacak.

Abone ol

Fransa ile İngiltere bakanları bugün Calais'de bir araya geldi. Bakanlar mülteci krizini çözüme kavuşturmak amacıyla yeni bir anlaşmaya imza attı.

Avrupa Birliği'nin iki önemli ülkesi Fransa ile İngiltere mülteci sorununa çözüm arıyor. İki ülkenin içişleri bakanları önemli bir transit limanı olan, mültecilerin yaşadığı Fransa'nın Calais kentinde buluştu. Calais'deki Eurotunnel mülteci kampını dolaşan bakanlar, insanî yardım ve insan kaçakçılık konusunu tartışmak üzere toplantı düzenledi.

Görüşmenin sonunda iki ülke arasında anlaşmaya varıldı. Anlaşma bölgenin güvenliğini sağlamak için ortak çalışmaların gücünü artırmak, kaçakçılar karşı ortak ve kararlı adımlar, insan kaçakçılığı ile yasadışı göç gibi konular içeriyor.

Bu kapsamda İngiltere hükümetinin Fransa’ya 2 yıllığına 10 milyon euroluk bir yardımda bulunması kararlaştırıldı. Ayrıca anlaşma çerçevesinde İngiliz polisleri kaçakçılara karşı mücadele etmek için Calais bölgesinde konuşlanacak.

Görüşmenin ardından Fransa içişleri bakanı Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve Avrupa’nın göç politikasını alman mevkiidaşı ile konuşmak üzere Berlin’e gitti.

Fransa’nın kuzeyi ve İngiltere’nin güneyi arasında kalan Calais’de çoğu “Orman” olarak bilinen kamplarında yüzlerce mülteci yaşıyor. Mülteciler her gece Eurotunnel ve liman çevresindeki güvenliği aşarak İngiltere’ye ulaşma girişiminde bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Yunanistan erken seçime gidiyor Dünya İki uçak havada çarpıştı Dünya Papa Francis: Zayıflamak için harika bir reçete Dünya ABD’li boksörden Putin'e rica Dünya