"Türkiye, Cezayir aracılığıyla Suriye'yle görüşüyor"

Abone ol

Cezayir’in prestijli gazetelerinden el Vatan, Türkiye’nin Suriye’yle Cezayir aracılığıyla görüştüğünü iddia etti. Haberde Suriye ile Türkiye’nin Cezayir aracılığıyla PYD sorunundan bölgesel terör sorununa kadar görüş beyan ettikleri belirtildi.

"Türkiye ve Suriye’nin çıkarları örtüşüyor"

Cezayir’de yayınlanan bu haber diğer arap ülkelerinde de büyük yankı buldu. Lübnan’da yayın yapan al Binaa internet sitesinin köşe yazarlarından Dr Khalid Zeubi konuyu köşesine taşıdı. Zeubi, Türkiye’nin en büyük korkusunun Suriye’nin Kuzeyi’nde kurulacak bir Barzani yapılanması olduğunu, bunu da engelleyebilmek için Suriye’yle görüşmek zorunda kaldığını yazarken Suriye’nin de en az Türkiye kadar ırkçı oluşumlara karşı olduğunu dolayısıyla görüşmelerin tamamen çıkar örtüşmesi olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Görüşme talebi Türkiye’den

Filistin’de yayın yapan Manar isimli internet sitesi haberi “Türkiye Cezayir’e yalavarıyor” başlığıyla duyurdu. İnternet sitesi, Türkiye PYD’nin bölgesel bir güç haline gelmesinden korkarak Cezayir’den Suriye’yle görüşmelere başlayabilmek için ara buluculuk talep ettiğini yazdı. Haber sitesi Türkiye’nin Suriye’de bir federasyon ihtimalini göz önünde bulundurarak görüş ilettiği iddia edildi. Ayrıca haberde Türkiye’nin bu görüşmeleri de referans göstererek Rusya’yla ilişkileri düzeltme yoluna gidebileceği belirtildi.

“Görüşmeler Türkiye, Suriye ve Cezayir’in çıkarına”

Tunus gazetesi el Mihvar ise haberi “Ankara-Şam görüşmelerine Cezayir yolu” diye duyurdu. Gazetenin köşe yazarlarından Zinedine Zediygh Türkiye’nin bu hamlesi şimdilik her ne kadar da federasyon görüşmeleri kapsamında olsa da uzun vadede Türkiye, Suriye ve Cezayir’in faydasına olacağını yazdı.

PYD yandaşlarından federasyon propagandası

Suriye’nin Kamışlı kentinden yayın yapan PYD yandaşı rihabnews sitesi ise Cezayir’de yapılan haberi referans göstererek Suriye ve Türkiye’nin federasyon seçeneği üzerinde yoğunlaştığını yazdı. Haber sitesi gösterdiği kaynakta belirtilmeyen ifadeleri de kullanarak Suriye’nin Kuzeyi’nde PYD çatısı altında bir kürt özerk bölgesi oluşturulacağını ve bu konunun da Suriye Türkiye arasında kabul göreceğini vurguladı.

Haber: Deniz Büstani

ulusalkanal.com.tr

12 yaşındaki kızdan Rusya Devlet Başkanı Putin'e tuhaf soru Dünya Çek Cumhuriyeti'nin adı Çekya olacak Dünya Suudi Arabistan'da o yetki kaldırıldı Dünya Suudi Arabistan'da o yetki kaldırıldı Dünya