Turşuya talep arttı
Çeşit çeşit, renk renk. Hepsi ayrı ayrı doğal antibiyotik deposu. Yaz kış her mevsim sofralarda yerini alan turşuya talep oldukça yoğun. Bu yıl bir de Kovid-19 salgını başlayınca turşu tüketimi daha da arttı. Ustaları nasıl turşu yapılacağını anlattı.
Bütün kış boyunca tüketilsin diye sonbahar ayında bütün hazırlıklar tamamlanıyor. Onlarca çeşidi olan turşu yapım hazırlıkları bitmek üzere.
Yaz kış her mevsim sofralarda yerini alan turşuya talep oldukça yoğun. Bu yıl turşuda bir de Kovid-19 yoğunluğu yaşanıyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler turşu tüketmeye özen gösteriyor.
Peki evde turşu yapmak ne kadara mal oluyor?
Ustalar, artık klişeleşen sarımsak mı yoksa sirke mi soruna da işte böyle yanıt veriyor.
HABER: DİLEK DOĞAN - KAMERA: EMRE ALP GENÇ
ulusal.com.tr