Dink’in ölümüne neden olmaktan tutuklanan Akyürek katilleri gizlemekle de suçlandı

Gazeteci Hrant Dink’in ölümüne neden olmaktan tutuklanan eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, cinayetin ardından Dink’in katillerini gizlemekle de suçlandı. Akyürek, cinayetin ardından dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’a “Erhan Tuncel’i istihbarat elemanı yapın" demiş.

Abone ol

F-tipi örgütün emniyet örgütlenmesinin kilit isimlerinden eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in Dink suikasti sorgusunda çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

İstihbarat raporlarında sahtecilik yaparak Gazeteci Hrant Dink’in ölümüne sebebiyet vermekle tutuklanan Fethullah sicilli polis şefi Akyürek, suikastin ardından katillerin bulunmasını engellemekle de suçlandı. Akyürek sorguda, soruları geçiştirdi, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ile dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç’i suçladı.

Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’nün Akyürek’e sorularında dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve istihbarat polislerinin ifadelerine de verildi. Cerrah’ın “cinayetin ardından Ramazan Akyürek bize bilgi vermedi ve Erhan Tuncel’i polis muhbiri yapmamızı teklif etti” ifadeleri dikkat çekti. Cerrah “Dink öldürülecek bilgisinin kendileri ile paylaşılmadığını” söyledi.

Dönemin Malatya Emniyeti Organize Suçlar ve Toplumsal Olaylar Amiri Ali Loğoğlu’nun ifadesinde de cinayetin karartılması ile igili önemli bilgilere ulaşıldı. Cinayetin ardından İstihbarat Programında Hrant Dink sorgulaması yaptığını ve Dink’in öldürüleceğine dair raporlara ulaştığını söyledi.

Loğoğlu’nun Yasin Hayal’in bilgilerini sorgulamasının ardından raporlar erişime kapatıldı. Programda hangi raporlara kimlerin erişebileceğini belirleme yetkisi ise Akyürek’in başkanı olduğu İshihbarat Daire Başkanlığı’na ait. Erişime kapatılan F3 ve F4 raporlarında "Yasin Hayallerin ne pahasına olursa olsun Hrant Dink’i öldüreceği" bilgisi yer alıyordu.

İstanbul 2’inci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuklanan eski polis şefi Akyürek’in Silivri Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi. HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

THY Başkanı Hamdi Topçu Aydınlık'ı doğruladı Gündem CHP'nin başvurusu üzerine kapatıldı Gündem 'Halkın yüzde 68'i Erdoğan'ı desteklemiyor' Gündem Bilim insanları bunu tartışıyor! Gündem