17 polis yeniden çağrılacak

Hakim karşısına çıkmadıkları için serbest bırakılan 17 F-Tipi polis ek ifadeye çağrılacak. Savcı Fidan'ın dosyaya yeni deliller sunarak polisleri tutuklamaya sevk etmesi bekleniyor. Sorgu hakimi Ömer Köse ve Gafur Ataç gibi isimlerin de yer aldığı 17 polis serbest bırakılırken, kararda "tutuklama için yeterli delil var ama hakim karşısına çıkmadılar" denilmişti.

Abone ol

Sorguları yapılamadığı için serbest bırakılan F-tipi polislerin ek ifadeye çağırılmaları gündemde.

Eski TEM Şube Müdürü Ömer Köse ile emniyet amiri Gafur Ataç'ın da aralarında bulunduğu 17 F-Tipi polis yeniden savcılığa çağrılacak.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, soruşturma savcısı İrfan Fidan dosyaya yeni deliller sunarak 17 polisle ilgili süreç yeniden başlatılacak.

Serbest bırakılan 17 polisle ilgili kararda da önemli vurgular yer alıyordı. 1. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek'in kararında, "17 polisin hakim sorguları alınmadığı için serbest bırakıldığı" vurgulandı. Çiçek bu polislerden 8'i hakkında "siyasi ve casusluk suçunu işlediğine yönelik şüphe oluşturacak yeterli delil var" dedi.

Savcılığın polislerin serbest bırakılmasına itiraz etmesi de mümkün. İtiraz söz konusu olursa kararı bir üst numaralı sorgu hakimi verecek. Ancak polislerin hakim sorguları alınmadığı için bu yöndeki itirazın büyük olasılıkla reddedileceği belirtiliyor.

Bu noktada savcı Fidan'ın 17 polisin ek ifadelerini aldıktan sonra bu isimleri tutuklama talebiyle tekrar mahkemeye sevk etmesi bekleniyor. Bu sayede polislerin hakim karşısına çıkarılabilemsi ve tutuklama talebiyle ilgili sağlıklı bir karar alınabilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da alışılmadık görüntüler! Gündem Dikkat! Hortumların şiddeti de sayısı da artacak! Gündem Bakan Şimşek açıkladı: El Nusra'nın mal varlığı yokmuş! Gündem Erdoğan'dan tehlikeli söylem Gündem