Yenikapı'da gemide yangın

Yenikapı açıklarında "Yakamoz 5" adlı petrol tankerinde saat 11.50 sıralarında yangın çıktı. 240 m/t fuel oıl ve 145 m/t motorin yüklü tankerde, kazan dairesindeki patlama sonrası yangının çıktığı öğrenildi.

Abone ol

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 53 metre boyundaki geminin demirli haldeyken yanmaya başladığı belirtildi.

Yanan gemiye ilk olarak Kıyı Emniyeti 4 hızlı tahlisiye botu ve Kurtarma 6 römorkörü müdahale ettiği kaydedilirken 1 personelin yaralandığı ifade edildi. Yaralanan personelin hayati tehlikesi bulunmadığı kaydedildi. Olay yerine daha sonra Kurtarma 7 römorkörü ve Kıyı Emniyeti 5 hızlı tahlisiye botu ile çevre kirliliğini önleme amacıyla tahlisiye 3 botu gönderildi. Yanan gemiye müdahale devam ediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,

400 ton civarında üzerinde yakıt var. 1 yaralımız var. 6 arkadaşımız çıkarılmış durumda, gemiden tahliye edilmiş durumda. Römorkörlerimiz ve can kurtaranlarımız şuanda oradalar. Yangın kontrol altında onu söyleyebilirim"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yenikapı'da yanan gemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Geminin bir yakıt tankeri olduğunu söyleyen Elvan, 1 kişinin de yaralandığını söyledi. İstanbul Yeşilköy Fuar Merkezi'nde 4'üncüsü düzenlenen Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın açılışını gerçekleştiren Bakan Elvan, habercilerin sorularını yanıtladı. Yenikapı'da yanan gemiyle ilgili açıklama yapan Elvan, " 400 ton civarında üzerinde yakıt var. 1 yaralımız var. 6 arkadaşımız çıkarılmış durumda, gemiden tahliye edilmiş durumda. Romorkörlerimiz ve can kurtaranlarımız şuanda oradalar. Yangın kontrol altında onu söyleyebilirim" diye konuştu. Boğazdaki gemi trafiğinin yangından olumsuz etkilenmediğini söyleyen Bakan, yangının kontrol altına da alındığını sözlerine ekledi.

İbrahim AKTÜRK - Bulut MÜLHİM - İSTANBUL DHA

Cemaat okulları kamulaştırıldı Gündem İşte kumpasın belgesi Gündem Erdoğan’ın 7 direniş taktiği Gündem Şırnak’ta mayın patladı! 1 şehit Gündem