Washington Büyükelçisi Kılıç’tan çuval açıklaması

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da ABD askerine çuval geçirilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Kılıç, “Türk halkının duyarlılığını yansıtmayan bu saygısız davranışı şiddetle kınıyorum” ifadesini kullandı.

Abone ol

ABD askerine çuval geçirilmesiyle ilgili Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç bir açıklama yayınladı.

Büyükelçi Kılıç, Amerikan Büyükelçiliği'nin açıklamasına benzer ifadeler kullandı. Eylemi "saldırı" olarak niteleyen Büyükelçi, "yapılan saldırıdan dehşete düştüğünü" belirtti. Kılıç, “Türk halkının duyarlılığını yansıtmayan bu saygısız davranışı şiddetle kınıyorum” ifadesini kullandı.

Eylemin Türk misafirperverliğine tezat teşkil ettiğini savunan Kılıç, bu konuda kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. Türk güvenlik güçlerinin gelecekte buna benzer üzücü olayların tekrarlanması için gerekli tedbirleri aldığının garantisini verdi.

Büyükelçi Kılıç, “Türkiye ile ABD arasında zamanın testinden geçmiş bir müttefiklik ilişkisinin yanı sıra iki ülkenin insanları arasındaki kalıcı dostluk, böyle münferit olaylarla etkilenmeyecek kadar çok güçlüdür” değerlendirmesinde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

9 polis serbest Gündem Torba Yasa AYM'de Gündem Komisyonda istifa gerginliği Gündem Adliyeden film gibi firar Gündem