PKK/PYD propagandası yapan çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, sosyal medya paylaşımları üzerinden PKK/PYD propagandası yürüttüğü tespit edilen 18 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik yürütülen operasyona (Zeytin Dalı Harekatı) ilişkin terörü ve terör örgütlerini övücü ve toplumu yanıltıcı mahiyette, gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımlarının takibi sürüyor.

Bu doğrultuda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, sosyal medya paylaşımları üzerinden PKK/PYD propagandası yürüttüğü tespit edilen 18 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı alındı.

Talimatı alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Diyarbakır 'da 17 şüpheli hakkında yakalama kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, sosyal medya paylaşımları üzerinden PKK/PYD propagandası yaptığı tespit edilen 17 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin terörü ve terör örgütlerini övücü ve toplumu yanıltıcı mahiyette, gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımlarının takibi sürüyor.

Bu kapsamda, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, suç unsuru paylaşım ve açıklamalarda bulunan 17 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

Reyhanlı Belediyesi'nden 'Sokağa Çıkma Yasağı' haberlerine yalanlama Gündem Karadeniz, Marmara ve Ege'de fırtına bekleniyor Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı'nı görüştü Gündem Silah ve mühimmat deposunun imha anı Gündem