ÇED olumlu raporunun iptaline ilişkin açılan ikinci davaya sunulan bilirkişi raporu açıklandı

İzmir'de bir Termik Santrali için verilen ikinci ÇED olumlu raporunun iptaline ilişkin açılan ikinci davaya sunulan bilirkişi raporu açıklandı. Raporda santralin insan sağlığı ve çevreye vereceği zararlar tek tek sıralandı.

Abone ol

Üç belediye başkanlığı, on oda ve 107 yurttaşın hukuk mücadelesi sekiz yıldır devam ediyor. Konu İzmir'in sanayi bölgesi olan Aliağa'daki bir Termik Santrali'nin çalışması için ikinci kez verilen ÇED olumlu raporu...

Birinci "ÇED olumlu" raporu 2010 yılında verilmiş ancak yargı Çevresel Etki Değerlendirmesi'ni 2016 yılında durdurdu. Çevre ve Şehircilik bakanlığı 2017'de ikinci ÇED raporunu verdi hem de santralde hiçbir değişiklik yapılmadan.

İzmir'deki belediye oda ve yurttaşlar bu rapora karşı dava açtı. Bilirkişi yine santralin insan ve çevre sağlığına zararlı olduğunu sonucuna vardı. Raporu kurumlar adına İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan kamuoyuna açıkladı.

Üç Belediye başkanlığı, on oda ve 107 yurttaş adına yapılan açıklamada İzmir Valiliği göreve çağrıldı.

Ulusal Kanal'a konuşan İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu üyesi Oya Otyıldız da Aliağa'daki hava kalitesi ölçme istasyonlarının verilerinin açıklanmadığını belirtti.

HABER: UFUK AKKAYA KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Köylülerin ürünlerini sattığı tezgahlar, yol çalışması gerekçesi ile yerle bir edildi Yurt Erzurum'da 194 kaçak göçmen yakalandı Yurt Muğla'da yöresel ürün pazarı Yurt Edirne'de Tunca ve Meriçn nehri alarmı! Baraj sularının gelmesine saatler kaldı Yurt