Hacettepe Üniversitesi'nde insan kalıntıları incelenecek

Anadolu'da son 10-15 bin yılda biriken insan kalıntılarının bilimsel analizlerini yapacak, Türkiye'nin ilk "Antik DNA laboratuvarı" Hacettepe Üniversitesinde açılacak. Laboratuvarda uygarlıkların kalıtsal ve bakteriyel hastalıkları da incelenebilecek.

Abone ol

Uygarlıklara ait mumyalaşmış insan kalıntılarının bilimsel analizleri artık Türkiye'de de yapılacak.

Hacettepe Üniversitesi bünyesinde "Antik DNA Laboratuvarı" açılacak. Çalışmalar Anadolu'da son 10-15 bin yıldaki uygarlıklardan kalma mumyalaşmış insan kalıntılarının ,DNA analizlerini yaparak geçmiş dönemlere ışık tutacak.

Türkiye'de bir ilk olacak Moleküler Antropoloji Laboratuvarı'nda, hayvan DNA'ları çıkarılacak, uygarlıkların kalıtsal ve bakteriyel hastalıkları da incelenecek.

Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Başkanı Profesör Doktor Yılmaz Selim Erdal, tüm canlıların bir genetik materyale sahip olduğunu belirtti.

Erdal, bu çalışmaların yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmayacağını, başta komşu ülkeler olmak üzere dünyanın farklı topluluklarında da incelmelerin yapılabileceğini ifade etti.

ulusal.com.tr

HSK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'dan Rabia Naz Vatan açıklaması Gündem Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan 'Dersim' fitnesi Gündem YSK, HDP'nin KHK'lı itirazını reddetti Gündem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) Ekrem İmamoğlu açıklaması Gündem