Beyaz Saray'dan Erdoğan açıklaması: Trump'la görüşme 21 Eylül'de

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmenin 21 Eylül Perşembe günü gerçekleşeceğini söyledi.

Abone ol

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump 21 Eylül'de görüşecek" dedi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın 21 Eylül Perşembe günü New York'ta bir araya geleceğini bildirdi.

McMaster, Beyaz Saray'daki basın brifinginde, 72'nci Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmeleri ve Trump'ın programı hakkında bilgi verdi.

ABD Başkanı Trump'ın 21 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini açıklayan Herbert Raymond McMaster, görüşmenin içeriğine dair herhangi bir değerlendirme ise yapmadı.

Aynı gün Trump'ın Afganistan ve Ukrayna liderleriyle de görüşeceğini dile getiren McMaster, Donald Trump'ın, Katar, Filistin, Ürdün, Mısır, İngiltere, Güney Kore, Japonya ve Afrikalı liderlerle temaslar gerçekleştireceğini de belirtti.

Herbert Raymond McMaster ayrıca, Londra'da dün meydana gelen bombalı saldırı ve Fransa'da polise yapılan saldırıyla ilgili olarak, "ABD, İngiliz ve Fransız halkıyla dayanışma halindedir. Bu tür saldırıları engellemek için müttefiklerimizle birlikte çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Suriye'de söz, Türkiye, Rusya ve İran'da Dünya ABD-Barzani pazarlığı! Referanduma karşılık Kerkük iddiası Dünya Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden bir füze denemesi daha Dünya Enformasyon Bakanı: Suriye'ye bekliyoruz Dünya