Özel yetkili polisler geliyor!

AKP Hükümeti, Haziran Direnişi'nin ardından polise "hakim savcı izni olmaksızın gözaltı yetkisi" vermeye hazırlanıyor.

Abone ol

Düzenlemeyle polis; hakim ve savcı talimatı olmadan 24 saate kadar gözaltı yapabilecek. Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının birlikte hazırladığı düzenmeleye göre polis, eylemlere katılacağını düşündüğü isimleri gözaltına alabilecek.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, gözaltı süresi hakim kararı ile uzatılabilecek. Mevcut kanunlar, polisin suçüstü halleri dışında hakim - savcı kararı olmadan polis gözaltı işlemi yapmasına izin vermiyor.

Düzenleme yeni gündeme gelse de Türkiye "niyet gözaltıları"na yabancı değil. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gideceği şehirlerde Türkiye Gençlik Birliği üye ve yöneticileri gözaltına alınıyor. Gençler, Erdoğan şehirden ayrılana kadar çeşitli bahanelerle karakollarda tutuluyor.

Uygulamanın son örneği 28 Eylül'de Denizli'de yaşandı. Başbakan'ın geleceği gün Denizli'de evinden çıkan her TGB üyesi gözaltına alındı, karakola götürüldü. Polisin gerekçesi ise kimlik kontrolü ve üst araması oldu. Sadece bu örnekte gözaltına alınan TGB'li sayısı 26'yı buldu.

Düzenlemede polise karşı direnme suçunun da cezası ağırlaştırılıyor. Taslakta molotof kokteyli için de 5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP'li vekilden itiraf: Anayasa'yı deldik! Gündem Kurbanlık fiyatları el yakıyor Gündem ABD'den El kaide'ye operasyon Gündem Taksim'de kurtuluş töreni Gündem