HSYK, o hakimler için ''yargılayın'' dedi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ikinci dairesi, F tipi örgüt üyelerini tahliye etme girişimde görev alan 2 hakim için yargı yolunu açtı. Kurul, Hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in yargılanmalarına izin verdi.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi, Hidayet Karaca ve F tipi örgütün üst düzey isimlerine tahliye yolunu açan dönemin İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'in yargılanmalarına izin verdi.

Hakimler hakkında verilen yargılama kararında iki isme de terör örgütü üyesi olmak, casusluk ve hükümeti devirme suçlaması yapıldı.

Daire ayrıca hakimlerle ilgili disiplin yönünden karar vermek için son savunmalarının alınmasına da karar verdi. Peki hakimler hakkındaki süreç bundan sonra nasıl işleyecek. Kovuşturma izni verilmesinin ardından dosya, son soruşturma açılması talebiyle en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Başsavcılığa gönderilecek.

Başsavcılık, 5 gün içerisinde hakimler hakkında iddianame hazırlayacak ve ağır ceza mahkemesinden son soruşturma izni talep edecek. Mahkemenin, son soruşturma izni vermesi durumunda ise Mustafa Başer ve Metin Özçelik, birinci sınıf hakim olmaları dolayısıyla ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay’da yargılanacak.

ulusalkanal.com.tr

ABD’den Türkiye'ye kritik heyet Gündem Çin'den AKP'ye sert uyarı: İki taraf için de iyi olmaz Gündem Aydınlık gazetesini Basın Konseyi'ne şikâyet eden Zekeriya Öz'e tokat gibi yanıt! Gündem Mücadele sonuç verdi! Gündem