Rusya ile Çin'den çarpıcı hamle

Dolar'ın uluslararası piyasalardaki hakimiyeti ve Amerikan ekonomisi derinden etkilenecek. Rusya ve Çin, kaşrılıklı ödemelerde Dolar yerine kendi paralarını kullanmak üzere prensipte anlaşmaya vardı.

Abone ol

Rusya ve Çin, karşılıklı ödemelerde dolar yerine kendi paralarını kullanmak üzere taslak anlaşma hazırladı.

Rossiyskaya Gazeta’nın haberine göre Rusya Merkez Bankası ve Çin Halk Bankası tarafından hazırlanan taslak anlaşma çerçevesinde taraflar ödemeleri kendi paralarında yapacak.

Son aşamaya gelen anlaşmaya göre Rusya ve Çin şirketleri istedikleri miktarda, kendi paraları karşılığında Amerikan dolarını dışlayarak karşı tarafın para birimini satın alabilecek. Bu durum iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmakla beraber Amerikan bankalarını da pasifize edecek.

Anlaşmanın yürülüğe girmesiyle birlikte Amerikan ekonomisi de derinden etkilenecek. Çünkü, Rusya ve Çin'in dış ticaret alanında Amerikan dolarının payı yüzde 75 civarında ve bu ticari işlemler Amerikan bankaları aracılığıyla yapıldığı için bu aynı zamanda Amerikan ekonomisi için ciddi gelir kaynağı oluşturuyor

ulusalkanal.com.tr

Irak'ta son durum Dünya Irak'ta tansiyon yüksek Dünya AKP hükümetinin gizli Irak’ı bölme faaliyeti Dünya Bebek arabası metro raylarına düştü! Dünya