Mevsim geçişlerinde yediklerinize dikkat

Bahar mevsimine geçişle birlikte uzmanlardan uyarılar var. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalanmamak için nasıl beslenmeliyiz, hangi gıdaları tüketmeliyiz?

Abone ol

Kuru baklagil, kabuklu kuruyemiş ve iyi bir kahvaltı. Mevsim geçişlerinde hastalanmamak elimizde.

Havanın bir sıcak bir soğuk olması hastalanmaya davet çıkarıyor. Kovid-19 ile mücadele edilen bugünlerde uzmanlar mevsim hastalıklarına yakalanmamak için uyarıyor.

Ulusal Kanal'a konuşan DiyetisyenNeslihan Aktepe, Kovid-19 virüsüne karşı bağışıklığın kuvvetlendirilmesinin de önemli olduğunu belirtti. Aktepe, özellikle bu dönemde yenilmesi gereken gıdaları tek tek sıraladı:

- Soğan, sarımsak ve trup tüketmeliyiz. D vitamini, deniz ürünleri almamız lazım. Uyku, su, yürüyüş, güneş almak bu dönemde çok önemli.

İran aşısı "Razi Cov Pars"ın insan üzerindeki ilk denemesi yapıldı Sağlık Sağlık Bakanlığı'na seslendiler: Binlerce Diyaliz, Diş ve Odyometri teknikeri atama bekliyor Sağlık Türkiye'nin 27 Şubat Kovid-19 bilançosu: 71 vefat, 9 bin 193 yeni vaka Sağlık Türkiye'nin 21 Şubat Kovid-19 bilançosu: 77 vefat, 6 bin 546 yeni vaka Sağlık