Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi: Irak ordusu Kerkük'e girebilir

Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, Türkiye’nin Barzani’nin bölünme referandumuna “Bedeli ağır olur” mesajını vermesinin ardından Ankara’da kritik temaslarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Salihi’den zirve öncesi dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkmen lider “Irak Ordusu Kerkük’e girebilir” dedi

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapacağı bölünme referandumu yaklaşırken Ankara önemli bir konuğu ağırlıyor.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, Ankara’da kritik temaslarda bulunuyor. Salihi Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın, ardından da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile referandum konusunu görüştü.

Görüşmenin, Dışişleri’nin Irak Kürt Bölgesel Yönetim lideri Mesud Barzani’nin referandum ısrarına, “Bunun mutlaka bir bedeli olacağı” vurgusunu yapmasının ardından yapılması dikkat çekiyor.

Salihi kritik temaslarının ardından Ankara’da görev yapan yabancı büyükelçilerin de bulunacağı bir konferansa katılacağı öğrenildi.

Temasların öncesinde ise Salihi’den dikkat çeken açıklamalar geldi. Habertürk’e konuşan Salihi, referandumda ısrarcı olunursa Irak ordusunun Kerkük'e girebileceğini söyledi. Türkmen lider “İlle referandum yapacağız derlerse Bağdat’tan tepki olacaktır. Haşdi Şabi de, Irak ordusu da Kerkük’e girebilir. Umarız ki bu iş, güçle halledilmez” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Antalya'da 'Adil Öksüz' alarmı Gündem Denizli merkezli FETÖ operasyonu: 18 gözaltı Gündem İstanbul'da Kurt Kapanı 8 uygulaması yapıldı Gündem Çavuşoğlu, Avrupa Rohingya Konseyi Başkanı Kyaw'ı kabul etti Gündem