Türkiye'de digital kullanımı yüzde 53, en çok kullanılan il ise Kayseri

TÜSİAD ve Vodafone işbirliği ile kobilerin gelişimi için hazırlanan "yarına hazırım" kampanyasının tanıtımı yapıldı. İstanbul'daki toplantıda Türkiye'deki işletmelerin dijital kullanım rakamları da açıklandı. Buna göre Türkiye'de digital kullanımı yüzde 53 olurken, yüzde 62'lik oran ile Kayseri birinci sırada yer aldı.

Abone ol

Vodafone ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği, Küçük ve Orta Bütçeli İşletmelerin gelişimini sağlamak amacıyla işbirliği yaptı.

"Yarına hazırım" adını taşıyan projenin tanıtımı İstanbul'da yapıldı. Toplantıda Türkiye'deki işletmelerin dijital kullanım rakamları da açıklandı. 81 ili kapsayan oran yüzde 53 olarak hesaplandı.

Digital altyapının en çok kullanıldığı İl ise yüzde 62'lik oranla Kayseri oldu. Yüzde 58 ile de Bursa ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'deki şirket ve kamu kurumlarını kapsayan araştırma sonuçlarını içeren "yarına hazırlık raporu" ayrıntılı olarak anlatıldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, digital kullanımındaki artışın, hem firmaları hem de Türkiye ekonomisini büyüteceğini belirtti.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Erol Bilecik de projenin önemine dikkat çekti.

Bilkent Üniversitesi Bilgi Toplumu Forumu Direktörü Profesör Doktor Altay Güvenir, araştırma sonuçlarını ayrıntılı olarak ele alacaklarını ifade etti.

Haber: Deniz Adalı- Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

"Solar Impulse 2" yarım kalan turuna hazırlanıyor Bilim ve Teknoloji Ruslar uzaya özel bir uydu fırlatarak en parlak yıldızı yapmak istiyor Bilim ve Teknoloji Kanserin 'zayıf noktası' bulundu Bilim ve Teknoloji Facebook milyonlarca sterlin vergi ödeyecek Bilim ve Teknoloji