Bakan Koca bir meslek grubuna daha müjdeyi verdi

Kovid-19 ile mücadelede en önemli silah olan aşıda seferberlik devam ediyor. Aşı olacaklar arasına yeni meslek grupları eklendi. Gıda, kafe, restoran çalışanları, avukat ve kuaförler de aşılanmaya başladı.

Abone ol

Aşılama ile toplum bağışıklığı artıyor. Risk grubunda olan meslekler ve yaş grupları aşılanıyor.

Aşı seferberliği sürüyor. Gıda, kafe, restoran çalışanları, avukat ve kuaförler aşılanmaya başladı.

Şehirlerarası ve şehir içi ulaşımda çalışanlar ile taksi ve dolmuş şoförleri de 12 Haziran’da aşılanmaya başlayacak.

Şoförlerin dışında kargo çalışanları ile kuryeler de 12 Haziran’dan itibaren aşılanacak.

Sağlık çalışanlarına da 3’üncü doz yani hatırlatma aşısı yapılması planlanıyor. Sağlık Bakanlığı, Sinovac aşısı yapılan sağlık çalışanlarının antikor seviyelerini ölçüyor. 13 Ocak’ta başlayan aşılamada 1 milyon 33 binin üzerinde sağlık çalışanına iki doz aşı vuruldu.

Meslek gruplarının yanı sıra yaş kademelerinde de aşılama devam ediyor. Pazartesi günü 40 yaş üstündekiler aşılanmaya başlayacak.

45 yaş üstündekiler ise 10 Haziran’da aşılama programına dahil oldu.

Aşı seferberliğinin güçlü bir şekilde devam ettiği Ankara Şehir Hastanesi’nde ise randevularda artış gözlemlendi.

Türkiye'de yapılan toplam aşı sayısı da 32 buçuk milyonu aştı. Birinci doz aşı sayısı yaklaşık 19 milyonu bulurken, ikinci doz aşı sayısı ise 13 milyonu geçti.

Aşılamada yeni grup: Yarından itibaren başlıyor Sağlık Türkiye'nin 10 Haziran Kovid-19 bilançosu: 96 vefat, 6 bin 408 yeni vaka Sağlık Deniz salyası cilt hastalıklarına neden olur mu? Sağlık Türkiye'de uygulanan Kovid-19 aşısı miktarı 32 milyon dozu geçti Sağlık