Türkiye'den Rusya'ya misilleme

Rusya'nın Türk bayraklı 5 gemiyi alıkoyması olayına Türkiye'den misilleme geldi. Samsun Limanı'nda 4 Rus gemisi alıkonuldu.

Abone ol

Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesiyle başlayan gerginlik, denizcilik sektörünü de yansıdı.

Rusya'nın Türk ticaret gemilerine uyguladığı yaptırımlara, Türkiye'den de bir misilleme geldi. Rus ticaret gemilerini Samsun Limanı'nda PSC kontrollerine tabi tutan Türkiye, eksikleri bulunan 4 ticari gemiyi alkoydu.

Alkonulan 4 gemiden de eksik belgeleri tamamlamaları istendi. Belgelerini tamamlayan 3 gemi, gün içerisinde Samsun Limanı'ndan ayrıldı. 1 Rus gemisi ise hala limanda beklemeye devam ediyor.

Denizlerde ilk hamle Rusya'dan gelmişti. Rusya limanlarına yük taşıması yapan 5 Türk bayraklı gemi, Rus Denizcilik İdaresi Müfettişleri tarafından Liman Devleti kontrolü denetimine sokularak tutuklandı. Tutuklanan gemiler daha sonra seferden men edildi.

Liman Devleti Kontrolü, taşımacılık yapan yabancı ticari gemilerin, uluslararası kurallara uygunluğunu ve bu kurallara uygun gemi adamı ile donatılarak işletilmesini kontrol etmek amacıyla yapılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar: IŞİD homojen değil Gündem Davutoğlu'ndan Rusya'ya çağrı Gündem Peşmerge'yi TSK eğitiyor Gündem Kadın prangasından kurtuldu! 81 yıl oldu Gündem