Gladyo Öcalan'ı da kaçıracaktı

Amerikancı darbeye girişen F tipi gladyonun hedeflerinden biri de PKK lideri Abdullah Öcalan'ı İmralı'dan kaçırmaktı. 12 darbeci albay, Öcalan'ı kaçırmak için donanmaya ait gemiyle İmralı’ya geçecekti. Ancak, darbecileri taşıyan askeri cip İstanbul Zeytinburnu'nda trafiğe sıkıştı. Askeri cipin içindeki kişileri fark eden polisler darbecileri gözaltına aldı.

Abone ol

12 darbeci albayın, donanmaya ait gemiyle İmralı’ya giderek PKK lideri Abdullah Öcalan’ı kaçırma girişimi son anda engellendi.

15 emmuz günü polisler İstabul'daki tüm trafiği kesmişti. Zeytinburnu Kazlıçeşme’de Sahil Yolu’nda son model askeri bir cipin de trafikte sıkıştığı tespit edildi.

Durumu fark eden Güven Timleri, içerisinde resmi üniformalı 4 albayın bulunduğu cipe yaklaşarak, "Buyurun merkeze gidelim size yardımcı olalım" dedi.

Albaylar, "Biz dost askerleriz, darbeci değiliz" yanıtını verince Polisler ise "O zaman size çay ikram edelim" diyerek albayları Zeytinburnu’nda bulunan karakola götürdü.

Bir süre sonra, 4 albayı kurtarmak için 2 cip içerisinde 8 albay daha şubeye geldi. Plan ise ilerleyen saatlerde ortaya çıktı. Darbecilerin, Zeytinburnu Limanı’na giderek buradan Zodyak ve donanmaya ait gemiyle İmralı'ya gidip Öcalan’ı kaçırmayı planladığı tespit edildi.

ulusalkanal.com.tr

Kocaeli'de 5 iş adamı gözaltına alındı Gündem Esenler'de 5 eğitim kurumu kapatıldı Gündem Nihat Genç yazdı: Ey kafası beyni Halk TV ve Cumhuriyet’le dizayn edilip yüzü düşenler! Başınızı dik tutun! Gündem AKP İstanbul İl Başkanlığı binasını basmaya çalışan darbeci hainler adliyeye sevk edildi Gündem