Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın yeni ayrıntılar ortaya çıktı

2017'nin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Toplantıda, terör örgütlerinin Türkiye genelinde uyuyan hücrelerinin değerlendirildiği öğrenildi. Ankara Moskova arasındaki yakınlaşma, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın kararlılıkla sürmesi de konuşulan konular arasında yer aldı. Toplantıda alınan karar göre hükümet, El Bab’tan sonra Menbiç’e yönelmede kararlı.

Abone ol

Teröre karşı yeni önlemler alınacak, Rusya ile yakınlaşma devam edecek, Fırat Kalkanı Harekâtı kararlılıkla sürecek, TSK El Bab’tan sonra Menbiç’e ilerleyecek.

Yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda alınan kararların ve tartışılan konuların ayrıntıları ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Çevikcan’ın yazısına göre, toplantıda PKK, IŞİD ve FETÖ’nün Türkiye’de faaliyetleri ele alındı.

Ortaköy’de yaşanan terör saldırısı ve Türkiye genelindeki terör örgütlerinin uyuyan hücre potansiyelleri değerlendirildi.

Bu bağlamda, Türkiye, terör örgütlerinden korunmak için Suriye sınırında güvenlik tedbirlerini arttıracak.

Toplantıda yapılan değerlendirmede, Fırat Kalkanı Harekatı da masaya yatırıldı. Operasyonların El Bab’tan sonra Menbiç’e uzanacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca Başkanlığa veda etmeye hazırlanan Obama’nın politikalarının ABD’yi Suriye’de denklem dışı bıraktığı, bu nedenle de ABD’nin süreci sabote etmeye dönük hareket ettiği saptamaları yapıldı.

Obama yönetiminin YPG’ye verdiği lojistik ve silah desteğinin Trump döneminde sonlanabileceği de değerlendirmeye alındı.

Rusya ile Türkiye arasında yapılması planlanan Astana toplantısı da masaya yatırıldı.

ulusalkanal.com.tr

Düzce'de mesai saatleri değişti Gündem Yılbaşı gecesi yapılan terör saldırısı sonrası, teröre tepkiler sürüyor Gündem Polisten kan bağışı Gündem ABD, IŞİD'i özenle vurmadı: İncirlik Üssü'nden kalkan jetler mühimmatla geri döndü Gündem