Çocuklarda Boy Uzatan Yiyecekler

Abone ol

Çocukların gelişiminde en önemli etken şüphesizki besinleridir.Kadin.com cocukların gelişiminde önemli rol oynayan besinleri sizler için derledi.

Çocuklarda Boy Uzatan Yiyecekler

Bebeğiniz dünyaya geldiğinden itibaren her şey onun etrafında döner oldu değil mi? Her şey onun rahat bir hayata sahip olması, düzenli beslenip düzenli bir uyku uyuması ile ilgili oluverdi. Bu haklı istekleriniz zaman geçtikçe ve çocuğunuz hızla büyümeye başladıkça gelişim süreci etrafında yoğunlaşıyor olacak. Çocuğunuzun gelişim süreci, yaşa göre belirlenen boy ve kilo durumu her şeyden önemli bir hal alıyor. Elbette hemen hemen herkes çocuğunun gelişiminin yaşına göre ileride olmasını, kilosunun normal, boyunun ise uzun olmasını istiyor. Pekiyi ebeveynleri olarak bu konuda sizin bir katkınız olabilir mi? Genetik faktörlerin yanında çocuğunuzu doğru besinlerle besleyerek boy gelişimini destekleyebilir misiniz? Çocuklarda boy uzatan yiyecekler nelerdir? Hepsinin cevabı yazımızda saklı.

Çocuk Gelişiminde Boy Uzamasında Etkili Olan Faktörler

Çocuğunuz doğduğu andan itibaren ilk 2 sene gelişimi tamamen yedikleri ile doğrudan alakalıdır. 2 yılın sonunda ise genetik faktörler diğer faktörlerin önüne geçecektir. Genetiğin sadece anne ve baba ile ilişkili olmadığı gerçeğini artık hepimiz biliyoruz. Çocuğunuzun genetiğin üst sınırında bir boy uzunluğuna erişebilmesi için düzenli gece uykusu, dengeli beslenme, sağlıklı bir bünyeye sahip olması ve yaşına uygun fiziksel aktiviteleri yerine getiriyor olması gerekmektedir. Boy uzatan egzersizler seçilerek çocuğunuzun yeni doku oluşumu ile takviye ederek çocuğunuzun boyunun uzamasını sağlayabilirsiniz.

Eğer Boyunuz Kısa İle Çocuğunuz Da Bu Kaderi Yaşamak Zorunda Değil

Sizin boyunuz kısa olabilir ama son dönemlerde özellikle çevremizde gördüğümüz uzun bir nesli düşündüğümüzde bunun artık sadece genetik faktörler ile alakalı olmadığını rahatça dile getirebiliriz. Eski dönemlerde bu konun sadece egzersiz ve genetik faktörlerle düzeltilebileceğine olan inanç günümüzde dengeli beslenme ile de çocuklarda boy uzamasının sağlanabileceği gerçeğini gözler önüne seriyor.

Çocuklarda Boy Uzatan Yiyecekler Nelerdir

Boy uzama sürecinde özellikle kalsiyum çok büyük bir yere sahiptir. Kemik gelişiminde kalsiyumun önemi oldukça fazladır. Boyun uzaması için kalsiyum oranı fazla olan soya fasulyesi, içinde soya içeren her türlü besin, yeşil yapraklı sebzeler, süt, beyaz peynir, çedar peyniri, kaşar peynir, somon, bamya, beyaz fasulye, brokoli bezelye, brüksel lahanası, susam gibi gıdaların fazla miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Boy uzaması için en yararlı yiyecekler ise şu şekildedir. D vitamini açısından yüksek değere sahip besinler seçmeniz de çocuğunuzun boyunu uzatmanız için oldukça faydalı olacaktır. Yüzme, voleybol ve basketbol gibi spor dalları ile de destekleyerek istediğiniz sonuca rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

  • Susam
  • Brokoli
  • Süt
  • Süt ürünleri
  • Soya fasulyesi
  • Kuru meyveler

Boy Uzamasını Durduran Ve Yavaşlatan Besinler

Özellikle çocuğunuzun boyunun uzamasını arzu ediyorsanız kafein, tuz, şeker ve çay gibi besinlerden mutlaka uzak durmanız gerekmektedir. Bu besinler büyüme çağındaki çocuklar için asla gerekli değil, aksine gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen besin grupları arasındadır.

Çocuğunuza ve size dair aklınızdaki tüm soruların cevabı kadin.com’da.

Çocuk insanın ömrüne ömür katıyor Sağlık “Türkiye'de 100 bin kişiye 179 hekim düşüyor“ Sağlık Kimliğini kaybeden öğrenci, YGS'ye polisin yardımıyla girdi Sağlık Yaklaşık 2,5 milyon aday YGS'de ter döktü Sağlık