Akdeniz'de iki mülteci botu battı, 250 kişi kayıp

Havaların ısınması ile Akdeniz'den birbiri ardında facia haberlerine bir yenisi daha eklendi. Libya'dan yola çıkan iki mülteci botu Akdeniz açıklarında battı, 56 mülteci kurtarıldı 250 mülteci ise kayıp.

Abone ol

2017'nin ilk 4 ayında bin 400'e yakın mülteci, sadece son bir haftada 500'ü aşkın mültecinin, dün ise 80 mültecinin hayatını kaybettiği Akdeniz bugünde 250 mülteciye mezar oldu.

Avrupa hayaliyle yola çıkan mültecilerin Libya'dan İtalya'ya geçişte kullandıkları güzergahta yine facia yaşandı. İki mülteci botu battı.

Botlardan birinde 163, diğerinde 132 mülteci vardı. Libya kıyılarından ayrıldıktan kısa bir süre sonra ağırlığı taşıyamayan lastik botlar su aldı ve içindeki mültecilerle birlikte battı. 250 mülteci Akdeniz'de kayboldu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, 56 mültecinin kurtarıldığını ve İtalya'nın Sicilya Adası'na getirildiğini açıkladı.

İtalyan sahil güvenlik ekiplerinin verdiği bilgilere göre son bir haftada Akdeniz'den kurtarılan mülteci sayısı 7 bin 500'ü buldu.

ulusalkanal.com.tr

Bedelli askerlik çıkacak mı? Bakandan net açıklama Gündem Ordu'da FETÖ/PDY davası Gündem İstanbul'da Kurtkapanı-4 operasyonu Gündem Hasan Akar'dan Atatürk'e küfür ve skandal sözler Gündem