Suriye’de art arda intihar saldırıları

Suriye peş peşe düzenlenen intihar saldırılarıyla sarsıldı. İlk saldırı Humus'ta düzenlendi. Saldırının şoku atlatılamadan bir saldırı haberi de Şam'ın Seyyide Zeyneb bölgesinden geldi. İntihar saldırılarında 100'den fazla kişi öldü 250'den fazla kişi de yaralandı.

Abone ol

Ateşkese sayılı günler kala Suriye peş peşe düzenlenen intihar saldırılarıyla sarsıldı.

İlk saldırı sabah saatlerinde Humus kentinde bomba yüklü araçlarla düzenledi. Araç çekicisi üzerinde bozuk süsü verilen otomobille şehre sokulan araçlar infilak ettirildi.

İlk patlama El-Sitin caddesindeki bir trafik ışığında meydana geldi. Birkaç dakika sonra da ikinci ihtihar saldırısı düzenlendi.

El Zehra'da çekici üzerinde patlatılan aracın yanında üniversite öğrencilerini taşıyan bir otobüs bulunuyordu. Patlamada onlarca öğrenci hayatını kaybetti.

Sivilleri hedef alan saldırılarda en az 56 kişi öldü 100'den fazla kişi de yaralandı.

2011'den bu yana Humus'ta düzenlenen bu en kanlı saldırıyı IŞİD'in üstlendiği belirtildi. IŞİD'in geçen ay Humus'ta düzenlediği saldırıda 24 kişi hayatını kaybetmişti.

Humus'taki patlamalardan 3 saat sonra bu kez Şam'ın Seyyide Zeyneb bölgesinde intihar saldırıları düzenlendi.

Al Tin caddesinde 1 bombalı araç ile 1 intihar bombacısı, Al Fatımı alanında 2 intihar bombacısı kendini havaya uçurdu. İlk saldırıda can kaybı yaşanmadı. Ancak patlama sonrası olay yerine kalabalık oluşunca ikinci patlama oldu. Bu saldırıları da IŞİD ütlendi.

Humus'un El-Zehra ve Şam'ın Seyyide Zeyneb bölgelerindeki saldırılarda 100'den fazla kişi öldü 250'den fazla kişi de yaralandı. Ağır yaralıların çok olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

Sırplar Rusya’dan yardım istiyor Dünya Beşar Esad: Ateşkese hazırız Dünya Afganistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem Dünya Bu kez Bush'lar kaybetti! Bush oğlu Bush adaylıktan çekildi Dünya