Manisa'da sendikalı 16 işçi işten atıldı

Manisa'da Sarıgözoğlu Pres Metal Fabrikası'ndan 16 işçi sendikalı olduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı. Sendikalı işçiler tepki için basın açıklaması düzenledi. İşçiler ''Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz'' dedi.

Abone ol

416 çalışanı bulunan Sarıgözoğlu Pres Metal Fabrikası'nda işçi kıyımı yaşandı. 16 sendika üyesi işten çıkarıldı.

Sendikalı oldukları için işten çıkarıldılar, eylem yaparak duruma tepki gösterdiler.

Fabrika önünde direnişe geçen Türk Metal-Sen üyesi işçiler, basın açıklaması düzenledi. İşçiler adına, sendikanın Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli konuştu:

- Ücretsiz izin pandemi dolayısıyla üretimi önemli ölçüde azalmış ya da durma noktasına gelmiş işyerlerinde işçi çıkartmalarını ortadan kaldırmak için çıkmış bir uygulamadır. Bu işyerinde pandemi döneminde günlük 12 saat mesai yapılmakta ve yeni işçi alımları devam etmektedir.

- 16 arkadaşımızı ücretsiz izne yollamakla yetinmeyen işveren mobbing uygulayarak ve tüm baskı araçlarını kullanarak üyelerimizi istifa etmeye zorlamakta, yeni üyelikleri engellemeye çalışmaktadır.

- İşten çıkartılan üyelerimiz için hukuki yollara başvurmuş olup meşru ve fiili mücadelemizi de sonuna kadar sürdürecek olduğumuzun altını çiziyorum. Haklarımıza yönelik saldırıları püskürtecek olan yine biziz, yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın onurlu direnişimiz.

Hak-İş'ten asgari ücret açıklaması: ''Rasyonel asgari ücreti belirlersek ekonominin motorunu oluştururuz'' Ekonomi Konut satışlarında düşüş Ekonomi Üretici kotanın kaldırılmasını istiyor Ekonomi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek köylüye söz verdi: ''Kolları sıvadık, söz veriyorum sorunu çözeceğiz'' Ekonomi