İhsanoğlu'ndan Kürtçe eğitime yeşil ışık

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, PKK'nın başlıca taleplerinden olan Anadilde Kürtçe eğitime yeşil ışık yaktı. İhsanoğlu, AKP'nin açılım sürecinin "sağlam temele oturtulması gerektiğini" savundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw adlı internet sitesine konuştu, çarpıcı açıklamalar yaptı. İhsanoğlu PKK'nın başlıca taleplerinden biri olan Kürtçe eğitime yeşil ışık yaktı.

İhsanoğlu, Kürtçe eğitim konusunda "Bir dil sadece konuşularak değil, okunup yazılarak gelişir. Çocukların bu dili okuyup yazmaları için eğitim almaları şart" dedi.

AKP'nin başlattığı açılım süreciyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan İhsanoğlu "Gerçek, kalıcı barıştan yana olduğunu, sürecin daha sağlam temele oturtulması gerektiğini" savundu.

İhsanoğlu, Irak'ta bağımsız Kürdistan devleti kurulması fikriyle ilgili olarak da "Barış içinde, birlik için çalışılması gerektiğine inanıyorum." dedi.

ulusalkanal.com.tr

“Mutlaka sandığa gidin“ Gündem AKP'li Şentop YSK'yı hedef aldı Gündem PKK Köşk'e aday Gündem Kılıçdaroğlu'ndan seçmenlere çağrı! Gündem