Selam Tevhid Kumpası davasında karar verildi: 9 müebbet, 20 ağırlaştırmış müebbet

Altın çağını yaşayan yargı, Fettullahçı Terör Örgütüne ceza yağdırmaya devam ediyor. FETÖ'nün Selam Tevhid kumpası davasında, 20 kişiye ağırlaştırılmış müebbet, 9 kişiye de müebbet hapis cezası verildi.

Abone ol

Türk Yargısının Fettullahçı Terör Örgütüne yönelik amansız mücadelesi sürüyor. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Selam Tevhidi Kumpası davasını 236’ıncı celsede karara bağladı. Mahkemede FETÖ'cülere ceza yağdı.

Binlerce kişiyi, kurum ve kuruluşu Selam Tevhid kumpası ile yasadışı dinleyen, aralarında elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 90 sanıkla ilgili karar verildi.

20 sanık ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbethapis cezasına çarptırıldı. 9 sanığa da müebbet hapis cezası verildi.

Ceza alan isimler arasında 17-25 Aralık kumpası, MİT tırları, Taşhiye kumpası gibi davalardaki isimler yer alıyor. O sanıklar arasında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Oktay Bulduk, Yurt Atayün, Ömer Köse de var.

Mahkeme heyeti, firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Emre Uslu, Murat Çetiner, Alper Akbulut, gibi isimlerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi yakalanamadığı için savunmalarının alınamadığını belirterek dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Vatan Partisi'nden PTT işçilerine destek Gündem Türkiye'den Çin'e giden ilk ihracat treni hedefine ulaştı Gündem Avrupa'nın Türkiye'ye karşı yeni planı: Mezhep çatışması Gündem Altılı Platform bölgede dengeleri değiştirecek Gündem