Rusya'dan ABD'ye Suriye'de güvenli bölge yanıtı

Amerika ile Rusya arasında tansiyon yükseliyor. "Suriyede güvenli bölgeler oluşturulacak" diyen Amerika'nın yeni başkanı Donald Trump'a yanıt Kremlin'den geldi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, "böyle bir adımın tüm olası sonuçlarının hesaplanması gerektiğini" belirtti. Türk Dışişleri Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu da "Önemli olan bu çalışmanın sonuçlarının ne şekilde olacağı" dedi.

Abone ol

Amerika'nın yeni başkanı Donald Trump'ın "Suriye'de güvenli bölge oluşturacağım" açıklaması hem Moskova hem de Ankara kanadında yankı buldu. Açıklamalara yanıtı önce Rusya sonra Türkiye verdi.

Trump, ABC televizyonunda yaptığı açıklamada, "Suriye'de kesinlikle güvenli bölgeler oluşturacağım" dedi. Donald Trump, "Bence Avrupa, milyonlarca insanın Almanya ve diğer ülkelere alınmasına izin vermekle büyük bir hata yaptı. Şimdi orada olan şey tam bir felaket" ifadelerini kullandı.

Suriyede güvenli bölge oluşturmayı planlayan Trump'a Rusya'dan jet yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, böyle bir adımın tüm olası sonuçlarının hesaplanması gerektiğini belirtti.

Peskov, Trump'ın Suriye'de mülteciler için güvenli bölgeler kurma planını açıklamadan önce Rusya'ya danışmadığını söyledi. Rus sözcü, "Bizim için önemli olan bu planın mülteciler ile ilgili durumu daha da ağırlaştırmaması; yaratacağı tüm sonuçların değerlendirmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Trump'ın açıklamalarıyla ilgili bir değerlendirme de Türk Dışişleri'nden geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, temkinli konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Brezilya'da sarıhumma salgını yayılıyor Dünya Kazakistan’da başkanlık sistemi bitiyor! Dünya Yunan ordusunu karıştıran fotoğraf Dünya Trump'ın işkenceyi geri getireceği iddiaları Dünya