DSÖ heyeti Wuhan’da: Heyet koronavirüsün çıktığı pazarda incelemede bulundu

Tüm dünyada etkisini sürdüren Kovid19’un köklerini araştıran Dünya Sağlık Örgütü ekibi, Çin’in Wuhan kentinde çalışmalarını sürdürüyor. Uzmanlar, virüsün ilk görüldüğü yer olarak bilinen deniz ürünleri pazarına girdi.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün köklerini arıyor. Çin'in Wuhan kentinde çalışmalarını sürdüren araştırma ekibi, Kovid19’un ilk görüldüğü yer olduğu belirtilen deniz ürünleri pazarında incelemelerde bulundu.

DSÖ heyeti, ağırlıklı olarak batılı uzmanlardan oluşuyor. Heyette, Amerika, Avustralya, Almanya, Japonya, İngiltere, Rusya, Hollanda, Katar ve Vietnam'dan uzman ve araştırmacılar yer alıyor.

Heyet, 2 hafta sürecek çalışmaları boyunca çeşitli laboratuvar ve hastaneleri de ziyaret edecek.

Tüm dünyada yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan Kovid19’un kaynağının net olarak bulunmasının yıllar sürebileceği belirtiliyor.

Konuya ilişkin ABD ve Çin peş peşe açıklamalar yaptı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Herhengi bir raporun güvenilirliğini araştıracağız" denildi. ABD Başkanı Joe Biden, raporun bağımsız kuruluşlarca incelemesini teklif etti.

Çin ise bu açıklamalara yanıtı Washington'a uyarı niteliğindeydi. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian , Kovid-19'un kökenini ilişkin DSÖ tarafından yürütülen sağlık araştırmasının siyasallaştırılmamasını istedi.

İran'da 4.9 büyüklüğünde deprem Dünya Tahran'dan Macron'a ret Dünya Suriye Ordusu ülkesini terörden temizliyor Dünya İran'da İslam Devrimi'nin 42. zafer yıl dönümü kutlanıyor Dünya