TGB'den 10 Kasım açıklaması: Yasta değil kavgadayız

Türkiye Gençlik Birliği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. "Yasta değil kavgadayız" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Emperyalizme karşı ayaktayız" denildi.

Abone ol

TGB Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Asya'nın büyük devrimcisi, Cumhuriyet'imizin önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 77. yılında özlemle anıyoruz.

Atatürk'ün 20. yüzyılının başında önderlik ettiği devrimle, milletimize bıraktığı büyük miras bugün saldırı altındadır.

Cumhuriyetçilik tasfiye edilmiştir. Yerine bir mafya yönetimi kurulmuştur.

Laiklik tasfiye edilmiştir. Toplum tarikat ve cemaatlere bölünmüştür.

Milliyetçilik tasfiye edilmiştir. Yerini komşulara düşmanlık ve ABD emperyalizmine bağlılık almıştır.

Halkçılık tasfiye edilmiştir. Milletimiz sadakaya muhtaç hale getirilmiştir.

Devletçilik tasfiye edilmiştir. Türkiye bedenini satarak yaşayan bir ülke haline gelmiştir.

Devrimcilik tasfiye edilmiştir. Yerine idare-i maslahatçılık hüküm sürmektedir.

Bu saldırıların merkezi, en büyük emperyalist devlet Amerika'dır. Türkiye "Atlantik Sistemi"ne bağlanarak adım adım cumhuriyetini kaybetmiştir. Kemalist Devrim tasfiye edilmiştir. Millet olarak Amerika'ya bağlanmanın faturasını ağır ödüyoruz! Millette eşitlenme aşamasından etnik ve mezhepsel tanımlarda ayrışma aşamasına geldik. Milletimizin başına bela olan PKK terörüne şehitler verdik!

Ancak bugün gelinen noktada bizi bu cendereden çıkaracak tarihsel fırsat doğmuştur.

Mehmetçik "ABD kara gücü" PKK'ya karşı amansız bir mücadele yürütmekte ve başarı kazanmaktadır. Milletimizin en diri kuvvetleri Mehmetçiğimizin arkasında durmaktadır.

Emperyalizmin Türkiye üzerine yürüttüğü politikalarının baş maddeleri arasında "Türk gençliğini devrimlerden koparmak" maddesi yazılı olduğu halde başarı kazanılamamıştır! Gençliği Atatürk devrimlerinden koparmak politikası ters tepmiştir. Bütün bu saldırılar gençliği Atatürk'e daha çok bağlamıştır.

Özellikle seksen sonrası yoğunlaşan büyük saldırılara rağmen gençliği Atatürk devrimlerinden koparamamaları, bu topraklarda Kemalist devrim geleneğinin ne denli köklü ve sağlam olduğuna esaslı bir örnektir.

Atatürkçülük sadece bilinçlerde saklı kalan ve anma günlerinde açığa çıkan bir tavır değildir. Milletimiz Atatürk'ü yalnızca anma günlerinde hatırlamıyor. Gündelik yaşantının her aşamasında Atatürk devrimlerine olan ihtiyaç açığa çıkıyor ve politik bir tavra dönüşüyor.

Sadece yakın tarihimiz dahi onlarca eyleme şahitlik etmiştir. Cumhuriyet ayaklanmıştır ve yeniden ayaklanacaktır. Bu tarihsel tecrübe hala canlılığını koruyor.

Öyleyse mücadele kararlılığımızı yükseltiyoruz. 10 Kasım'ı Türk gençliği için yas değil, mücadele günü ilan ediyoruz. Atatürk'ü hüzünle anılacak bir tarihsel şahsiyet olarak değil, mücadelesini örnek aldığımız ve devrimini tamamlayacağımız bir önder olarak yaşatıyoruz!"

ulusalkanal.com.tr

Manisa'da FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var Gündem Şehit sayısı arttı Gündem MHP'de kurultay tarihi: 18 Mart Gündem Dicle'de PKK'ya ağır darbe Gündem