MHP Disiplin Kurulu, Meral Akşener'i ihraç etti

Meral Akşener MHP’den ihraç edildi. 1 Kasım seçimlerinin ardından MHP Genel Başkanlığa aday olan ve birçok ilde mitingler düzenleyen Meral Akşener hakkında, partisinin Merkez Disiplin Kurulu tarafından kesin çıkarma kararı verildi. Karar oy birliği ile alındı. Akşener, yaptığı açıklamada, "Şahsımın MHP'den ihraç edilmesi eylemi, nazarımda yok hükmündedir" ifadesini kullandı.

Abone ol

MHP’de beklenen oldu. Genel Başkan adayı olan Meral Akşener, partiden ihraç edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu, Meral Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyasını inceledi.

Yapılan gizli oylamada, Akşener, oybirliği ile partiden kesin olarak ihraç edilmesine karar verildi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk imzalı yapılan yazılı basın açıklamasında, “Hazırlanan dosya Kurulca müzakere edilmiş, gizli oylama ile MHP İstanbul İli, Üsküdar İlçe Teşkilatına üyesi Meral Akşener, tüzük uyarınca parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Kurultay çağrı heyetinde bulunan üyeler Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç’in disiplin soruşturması hakkında da bilgi verildi. Söz konusu kişilerin disiplin kararlarının eksik evrak ikmali sonrasında sonuçlanacağı belirtildi.

Meral Akşener, 1 Kasım seçimleri sonrasında MHP Genel Başkanlığına aday olmuş, kurultay kararı almayan parti yönetimini mahkemeye vermişti. Akşener, kurultay hazırlıkları öncesi çok sayıda il ve ilçede mitingler düzenlemişti.

MHP'DEN AÇIKLAMA

MHP'den yapılan açıklamada şunlar denildi:

Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Meral AKŞENER hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İli, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral AKŞENER’in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 - (c) , (e) , (g) , (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “KESİN ÇIKARMA’’ cezası ile cezalandırılmasına, 08.09.2016 tarihinde OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir. Ayrıca çağrı heyeti üyeleri Ayhan EREL, Ali SAĞIR ve Mehmet BİLGİÇ hakkındaki disiplin soruşturması da eksik evrak ikmali sonrasında ileriki bir tarihte sonuçlandırılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.

MERAL AKŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA

Yeniçağ gazetesine açıklamada bulunan Meral Akşener, ''Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım'' dedi.

Akşener, "Şahsımın MHP'den ihraç edilmesi eylemi, nazarımda yok hükmündedir​" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandıği iddia edildi Gündem Sıcak bölgeye dev sevkiyat! Gündem TSK: Şu ana kadar 186 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepsini yasaklamamız lazım çünkü... Gündem