Türkiye'den karşı hamle

Türkiye- Yunanistan hattı, Kıbrıs Rum Kesimi'nin müzakerelerden çekilmesiyle gerildi. Yunanistan'ın sınır kapama tehditi sonrasında Yunanistan Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Abone ol

Kıbrıs'ta münhasır ekonomik alanda Rum Kesimi'nin sondaj çalışmasını Türk savaş gemisinin izlemesiyle başlayan krizde karşılıklı hamleler geldi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi müzakere masasından kalktı, Yunanistan, Türkiye'ye protesto notası verdi. Bu gelişmelerin üzerine harakete geçen Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis'i Bakanlık'a çağırdı.

Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları nedeniyle çıkmaza giren müzakere süreci ile ilgili KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da açıklama yaptı. Eroğlu sert konuştu.

Eroğlu, Rum Kesimi'nin doğalgaz bahanesi ile uzlaşmayı redettiğini belirtti.

Derviş Eroğlu, kendi tutumlarının müzakereden yana olduğunu belirtip, "Ama gelmezlerse zorla da masaya oturtma niyetinde değiliz” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Bayrak indirmeye çalışanlara silahlı müdahale Gündem Ankara kendisinden beklenen o isteğe sıcak değil Gündem ''Türban ile koşmak zormuş'' Gündem Ankara'ya kritik ziyaretler Gündem