Adalet Bakanı'ndan ABD Büyükelçiliğine saldırıyla ilgili açıklama

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğine ateş açan şüpheliler hakkında "Yabancı bir devlete karşı hasmane hareketlerde bulunmak" suçundan kovuşturma başlatıldı. İlgili suçtan dolayı kovuşturma açılması Adalet Bakanı'nın iznine bağlı. Bakan Abdülhamit Gül savcılığın talebine olumlu yanıt verdi.

Abone ol

Amerikan elçiliğine saldırı olayında 4 şüpheli hakkında yeni kovuşturma başlatıldı. İzni Adalet Bakanı Gül verdi.

Osman Gündaş ve Ahmet Çelikten adından iki şahıs 20 Ağustos Pazartesi günü saat 5.30'da Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğine 6 el ateş etmiş, 3'ünü isabet ettirmişti.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma Osman Gündaş, Ahmet Çelikten ve onlarla bağlantılı olan Ersin Bayram tutuklanmış, T.B.K ise adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

Pazar sabahıysa saldırıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Savcılık Osman Gündaş, Ahmet Çelikten, Ersin Bayram ve T.B.K. hakkında "Yabancı bir devlete karşı hasmane hareketlerde bulunmak" suçundan fezleke hazırladı.

Savcılık hazırladığı fezlekenin kovuşturmasını yapabilmek için ise Adalet Bakanı'ndan izin talep etti. Zira, Türk Ceza Kanunu'nun 306'ıncı maddesine göre "Yabancı bir devlete karşı hasmane hareketlerde bulunmak" suçundan kovuşturma açmak Adalet Bakanı'nın iznine tabi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül savcılığın bu talebine olumlu yanıt vererek "Yabancı bir devlete karşı hasmane hareketlerde bulunmak" suçundan kovuşturma yapılmasının önünü açtı.

Bu arada ilk başlatılan soruşturma sürecinde şüphelilerden Osman Gündaş ve Ersin Bayram'ın FETÖ ile bağına ilişkin önemli veriler elde edilmişti.

ulusal.com.tr

Ne öküz kımıldıyor ne de dünya sallanıyor Gündem 1 milyonluk dolandırıcılık vurgununu polis önledi Gündem Kılıçdaroğlu'na "İspatlayın" resti Gündem Hedef bin üye, 50 bin fidan Gündem