Hava operasyonları sonrası teröristlerin yaşadığı panik, telsiz konuşmalarına işte böyle yansıdı

TSK'nın Irak'ın Kuzeyindeki PKK kamplarına düzenlediği hava operasyonları teröristler arasında büyük paniğe neden oldu. PKK'lılar arasında yapılan telsiz konuşmaları, büyük kayıplar verdiklerini ortaya koydu.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın hava operasyonları sonrası verdiği kayıplar ve yaşadıkları panik telsiz konuşmalarına yansıdı.

Kandil'deki ana karargâh ile Türkiye ve sınıra yakın bölgelerdeki teröristler arasında yapılan telsiz görüşmeleri, örgüt mensuplarının büyük kayıplar yaşadığını ortaya koydu.

Kandil'den "Roj" koduyla yapılan anonslarda bombardımanın ardından 9 ayrı grupla irtibat kurulamadığı belirtilerek "Askeri eğitim hazırlığı için toplanılan alanlarda çok kayıp var" denildi.

Kandil anonsunda "Hevaller konuşan Roj; Andok, Sinat, Cilo, Hogir, Rezzan, Dicle, Zeynel, Havin ve Reber kodunu kullanan gruplarla irtibat kurulamıyor" denildi.

Teröristler arasındaki anonslarda ayrıca "Sürecin bittiği, sağ kalanlara sahalarda aktif eyleme geçebilirsiniz" diye talimat verildi.

6 PKK'lı teröristin kendi aralarında yaptığı başka bir telsiz konuşmasında da çok sayıda uçaksavar bataryasının imha edildiği belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu'ndan "HDP'nin kapatılması" açıklaması Gündem F-16'lar havalandı! Gündem Hayrünnisa Gül’den sert sözler: Vallahi boğazına çökerim Gündem Jandarma Komutanlığı'na silahlı saldırı! Operasyon başlatıldı Gündem