Muzaffer Tekin hayatını kaybetti

Henüz genç bir teğmenken adını tarihe altın harflerle yazdırmıştı. Türkiye'ye kurulan kumpasa karşı mertçe direnen bir Albay olarak hayata veda etti Muzaffer Tekin

Abone ol

1969 yılında Kuleli Askeri lisesinden, 1972 yılında da Kara Harp Okulu'ndan Piyade Teğmen rütbesiyle mezun oldu. İlk görev yeri Bolu Komando Tugayı'ydı.

Bir yıl süren kıta hayatının ardından, Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldı. Bu genç Teğmen, yakın dostlarının "Zafer Yüzbaşı" dedikleri Muzaffer Tekin'den başkası değildi.

Henüz 1 yıllık teğmen olan Muzaffer Tekin, Kıbrıs Barış Harekâtına Bolu Komando Tugayı 2. Tabur, 2. Takım Komutanı olarak katıldı. Bu harekat onun adını tarihe yazdıracaktı.

Ada'ya ilk ayak basanlardandı. Harekâtta en çok muharebeye giren takımın komutanı oldu. Savaşın en kritip alanlarından biri olan; Lapta ile Karapa arasındaki tepeyi Grivas'ın EOKA-B'cilerinden geri aldı. Başarılarından dolayı "üstün cesaret ve feragat altın madalyası" ile taltif edildiğinde henüz 24 yaşındaydı.

Bolu Komando Tugayı'nın komutanı Sabri Demirbağ bu genç teğmeni "Kıbrıs Barış Harekâtının seyrini değiştiren subay" olarak niteliyordu. Kıbrıs Türkleri, cephe taarruzuyla ele geçirdiği tepeye onun ismini verdiler: "Zafertepe!"

Muzaffer Tekin, Tuzla'da Alay Nöbetçi Amiri olduğu 18 Mart 1985 günü yaşanan bir gazino baskını ile ilişkilendirilerek, henüz yüzbaşıyken emekli edildi. Ancak mücadelesi sona ermedi. Sivil hayatta da; soykırım yalanından Kıbrıs sorununa kadar birçok alanda çalışmalarını sürdürdü.

Taa ki, Danıştay suikasti ile ilişkilendirilip Ergenekon kumpasına dahil edilene dek!

17 Mayıs 2006'da Danıştay Suikasti gerçekleştirilmiş, Danıştay hakimi Mustafa Yücel Özbilgin şehit edilmişti. Dönemin Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Çete'nin başı ordudan atılmabir yüzbaşı" diyerek işaret fişeğini attı. Ardından Muzaffer Tekin Danıştay tertibine dahil edildi.

Muzaffer Tekin bu ağır suçlamayı kaldıramamıştı. Olaydan 2 hafta sonra, canına kıymak istedi. Ancak Tekin kurtarıldı.

4 gün gözaltında kalan Muzaffer Tekin serbest bırakıldı. Adı Danıştay iddianamesinde yer almadı. Dava sürecinde aklanan Muzaffer Tekin için süreç yeniden Ergenekon sürecinde başladı.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün devraldığı dosya kapsamında, Muzaffer Tekin 2007 yılında tutuklandı.

Zafertepe kahramanı, Muzaffer Tekin 26 yıl sonra Türkiye'ye kurulan tertip kapsamında hedef alınıyordu. İşte onu ölüme götüren süreç böyle başladı.

Kıbrıs harekatı kahramanlarından Albay Tekin'in cenazesi, 03 Nisan 2015 Cuma günü, Üsküdar Selimiye Camiinde, ilkindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Nakkaştepe mezarlığında toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr

94. yıl dönümünü yaşadığımız zafer 30 Ağustos Zaferi'nin önünü açtı Gündem Vatan Partisi Milletvekili adayları esnaf odalarıyla buluştu, sorunlara çözüm aradı Gündem "Siber saldırı olabilir" Gündem İstanbul Valiliği'nden saldırı açıklaması Gündem