Irak, Erdoğan'ın açıklamalarını protesto etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın El Cezire televizyonuna verdiği röportajda İran'ı eleştirirken Haşdi Şabi’yi terör örgütü olarak nitelemesine, Irak'tan tepki geldi. Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ı çağırarak, Erdoğan'ın açıklamalarını protesto etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar merkezli El Cezire kanalına verdiği röportajda "Suriye ve Irak'ta yaşananlara seyirci kalınıp kalınmayacağına" yönelik bir soruya yanıt verirken İran'ı sert sözlerle eleştirmişti.

"İran'ın Pers yayılmacılığı anlayışı son zamanlarda bayağı baş ağrıtmaya başladı" diyen Erdoğan "Haşdi Şabi kimdir? Arkasında kim var? Irak Parlamentosu Haşdi Şabi terör örgütü değildir diyor. Hâlbuki bir terör örgütü ama arkasında kimlerin olduğu önemli." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu sözlerine Irak'tan tepki geldi.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın açıklamaları üzerine Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı bakanlığa çağırdı.

Irak Dışişleri Sözcüsü Ahmet Cemal "Büyükelçinin, Erdoğan'ın açıklamaları nedeniyle resmi protestonun iletmesi için çağırıldığını" açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Kadir Topbaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi Gündem Şanlıurfa'da sandığa gidemeyen işçiler adına oy kullanıldı Gündem Meteorolojiden 23 Nisan Pazar için kuvvetli fırtına, soğuk hava ve kar yağışı uyarısı (İstanbul hava durumu) Gündem Diyanetten Kutlu Doğum Haftası açıklaması Gündem