'Cumhuriyet’le hesaplaşmak istiyorlar'

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, siyasi iktidarın Cumhuriyet ile hesaplaşma çabasında olduğunu söyledi. Başkanlık referandumunda Hayır kampanyası yürütmenin milli bir hareket olduğunu belirten Baykal, Meclis’in üstünlüğüne şirk koşulduğunu savundu.

Abone ol

“Cumhuriyet’le hesaplaşmak istiyorlar” dedi, Meclis’in üstünlüğüne vurgu yaptı.

CHP’nin önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, başkanlık sistemini Türkiye’ye dayatanların cumhuriyete tuzak kurduklarını söyledi.

Siyasi iktidarın demokrasinin nimetlerinden faydalanarak yükseldiğini belirten Baykal, “Cumhuriyet ile örtülü bir hesaplaşma arayışı içine girdiler” ifadelerini kullandı.

Hayır kampanyası için sahaya inen; Afyon, Uşak ve Denizli’de halka hitap eden Baykal, başkanlık referandumunda Hayır kampanyası yürütmenin milli bir hareket olduğunu söyledi.

Cumhuriyet gazetesine röportaj veren Baykal, Cumhuriyet’in varlık yokluk mücadelesi içinde olduğunu ifade etti, “Cumhuriyeti millet sahiplenecek ve koruyacak” dedi. Deniz Baykal, Türkiye’nin ilk kez böyle bir sınava tabii tutulduğunu söyledi.

Meclis’in üstünlüğüne şirk koşulduğunu kaydeden Baykal, Meclis üstünlüğünün cumhuriyetin güvencesi olduğunu vurguladı.

İktidarın dış politikada yaptıkları hatalara değinen Baykal, Suriye’de yapılan hataların İran’da tekrarlanmamasını istedi.

İran ve Türkiye’nin karşı karşıya gelmemesi gerektiğini belirten Baykal, “dışı politika dini terminolojiden bağımsız yürümüyor” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Bakanlar Kurulu toplandı Gündem Sur'da yük trenine bombalı saldırı - Diyarbakır haberleri Gündem MHP Nallıhan'da toplu istifa - Ankara haberleri Gündem ABD'den PKK’ya 38 milyon dolarlık silah! Gündem