F-Tipi'nin uyu?turucu, kumar, fuhu? çark?: Helal lokma yememi?ler!

Abone ol

Başakşehir¡¯de yeni bir merkez

Dünya gazetesi haberleri arasında yer alan haberde Başakşehir¡¯de yapılacak olan dev bir projenin tüm detayları hakkında bilgilendirme sağlandı. Bu bilgilere göre, Türkiye¡¯nin en büyük ölçekli şehir planı projesi İstanbul Başakşehir¡¯de hayat bulacak. 2015 yılında inşasına başlanacak olan projenin en büyük özelliği ise Türkiye¡¯nin ilk şehir meydanlı projesi olacak olması. Alanının büyüklüğü taksim meydanının iki katı fazlasına sahip olacak projede, botanik park, Avrupa¡¯nın en büyük sağlık kompleksi, otopark, kongre ve sergi merkezleri, spor alanları, metro durakları gibi yerler olacak. Tüm bu özellikleri ile İstanbul¡¯un en yeşil ve güvenli yeri olan Başakşehir şehir meydanının sahibi olmaya hazırlanıyor. 3.köprü bağlantı yolunun üzerinde yer alacak olan ve Türkiye¡¯nin ilk kent meydanı olmaya aday yerde kafeler, restoranlar, sosyal aktivite alanları, on binlerce araçlık otopark yer alacak ve neredeyse tüm ihtiyaçlara cevap veren bir meydan yapılacak. Projenin çevre etkileri ile birlikte Paris, Londra, Berlin, New York gibi dünyanın şehir meydanlarına benzer bir meydana dönüşmesi bekleniyor. Proje bittiğinde birçok özelliğinin yanı sıra Avrupa¡¯nın en büyük botanik parkını barındırıyor olması ile de dikkatleri üzerine çekecek. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan yeni meydan projesinde yer alacak olan resmi kurumlar Selçuklu mimarisi ile inşa edilecek. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenmiş örnekler barındıracak olan camide ise 5.000 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Emekli vekilin maaşı ne kadar oldu?

Gazete haberleri arasında ki bir haber emekli vekillerin maaşları ile ilgiliydi. TBMM¡¯ye sunulan bütçe yasa tasarısı ile milletvekillerinin emekli maaşı ve bu maaşlarda yeni yılda yapılacak artışlar kesinlik kazandı. Milletvekillerinin emekli maaşları yüzde 9.5 maaşları ise yüzde 7 artacak. Emekli iken çalışmaya devam eden vekillerin eline geçen para aylık olarak 23 bin 200 liraya yükselecek.

İhsanoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Hadi oradan... Gündem Gazi olaylar?yla ilgili Emniyet'ten a?klama Gündem Müdürlerini bile dinlemişler Gündem Karabük turu rövanşa bıraktı Gündem