Bunu da gördük: Savcılık suç unsuru bulamadı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bölünme açılımında suç unsuru bulamadı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, BDP Milletvekilleri ve akil adamlar hakkında yapılan suç duyuruları hakkında takipsizlik kararı verildi. Savcılık kararda skandal niteliğinde ifadelere yer verdi, adeta iktidar adına savunma yaptı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK ile ortak yürütülen açılım sürecinde suç unsuru tespit edemedi. Çok sayıda suç duyurusunu tek dosyada birleştiren savcılık takipsizik kararında skandal ifadelere yer verdi, adeta AKP hükümetinin ve bölünme açılımının savunuculuğuna soyundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve akil adamlar hakkında "bölücülük ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamalarıyla yapılan başvurular soruşturmaya değer görülmedi.

PKK ile birlikte yürütülen açılımı "Bakanlar Kurulu’nun terörle mücadele ve terörü bitirmek amacıyla yaptığı siyasi faaliyet" olarak değerlendirildi. Savcılık, "Bakanlar kurulu kararıyla yürütülen faaliyetler hakkında işlem yapma yetkimiz yok" dedi.

Takipsizlik kararında; TSK, Emniyet ve MİT'in teröristlerin ülke dışına çıkmasına izin vermesi de "terörü bitirmek için kanunların verdiği yasal görev" olarak tanımlandı.

Takipsizlik kararında BDP milletvekilleri ve akil adamların açılımın başarıya ulaşması için görevlerini yaptıkları vurgulandı.

Savcılık, PKK ile birlikte yürütülen çalışmalarla ilgili genel değerlendirmesinde de "açılımın terörü bitirmek için başlatı, suç unsuru yoktur." dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK ile ortak yürütülen açılım sürecinde suç unsuru tespit edemedi. Çok sayıda suç duyurusunu tek dosyada birleştiren savcılık takipsizik kararında skandal ifadelere yer verdi, adeta AKP hükümetinin ve bölünme açılımının savunuculuğuna soyundu.

ulusalkanal.com.tr

'Ulusal Kanal, RTÜK cezalarıyla susturulmak isteniyor' Gündem Casusluk soruşturması başladı Gündem Biz bu filmi daha önce görmüştük Gündem Klimalara dikkat! Gündem