Arguvan Türküleri Ses Yarışması'nın 17'incisi düzenlendi

Ayrılık ve sevda denince akla ilk gelen Arguvan Türküleri'ni geleceğe taşımak için yapılan Arguvan Türküleri Ses yarışmasının 17'incisi düzenlendi. Sanatçılar Özlem Özdil ve Hüseyin Turan'ın da Seçici Kurul'da yer aldığı yarışmada finale kalan on genç aday hem çaldı hem söyledi.

Abone ol

Sılayı, ayrılığı, sevdayı anlatır Arguvan Türküleri...

İşte o türkülerin geleceğe taşınması amacıyla yapılan Arguvan Türküleri Ses Yarışması'nın onyedincisi Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Arguvan Eğitim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği yarışma, 18. yüzyılda yaşamaış Arguvanlı ozan Ahmet Aşıki anısına düzenlendi.

Vakıf Başkanı Hasan Aydın, türküleri geleceğe taşımanın önemine dikkat çekti.

Finale kalan genç yarışmacıların birçoğunun sazıylarıyla icrada bulunması beğeni topladı.

Birbirinden güzel Arguvan türküleri seslendirildi.

Aralarında sanatçılar Özlem Özdil ve Hüseyin Turan'ın da yer aldığı beş kişilik Seçiciler Kurulu 10 finalist arasından birinci, ikinci ve üçüncüyü belirledi.

Aysu Altunbaş'ın birinci , İrfan Yılmaz'ın ikinci, Uğur Çelik'in üçüncülüğü kazandığı yarışma, katılımcılara plaket verilmesi ile son buldu.

Akıllarda ise birbirinden güzel türküler kaldı.

HABER-KAMERA: İHSAN ULAK

ulusalkanal.com.tr

Rengarenk giysilerle yaşatılan 500 yıllık gelenek Kültür Sanat Hollywood'un kapıları Türk sinemasına açılıyor Kültür Sanat Payidar Tüfekçioğlu için donör aranıyor Kültür Sanat On Numara 1 Mayıs çekiliş sonucu Kültür Sanat