Artvin halkı doğanın katledilmesine karşı direniyor

Artvin halkının Cerattepe direnişi sürüyor. Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki heyet Cerattepe bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Dernek Başkanı Neşe Karahan "Madem çalışma durdu neden hala güvenlik güçleri ve şirket o bölgede?" diye sordu. Türkiye Barolar Birliği yöneticisi ise mahkeme kararlarının uygulanmasını istedi.

Abone ol

Artvin halkı Cerattepe'de doğanın katledilmesine karşı bölgedeki direnişlerini sürdürüyor. Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde ve Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuk Komisyonu Başkanı'nında aralarında bulunduğu 10 kişilik bir heyet daha önce geçişlerine izin verilmeyen Cerattepe bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Halk bölgedeki eylem ve direnişlerine devam ediyor. Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde yaklaşık 20 kişilik bir heyet Cerattepe bölgesine gitmek istedi. Ancak güvenlik gerekçesiyle jandarma, basın mensupları ve siyası parti liderlerini bölgeye almadı. Yeşil Artvin Derneği Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuk Komisyonu Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 10 kişilik bir heyet maden alanına giderek incelemelerde bulundu.

Heyet bölgede yaptığı incelemelerde mühendislerin çıkacak yargı kararlarından çok emin oldukları görüldü.

Ayrıca inşaat firmasının bölgeye çıkarken birkaç ağacı kestikleri görüldü.

Ahmet Davutoğlu'nun mahkeme kararı bitene kadar çalışmaların duracağını söylediğini hatırlatan Neşe Karahan, "O zaman güvenlik güçleri ve şirket neden burada bekliyor? dedi.

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuk Komisyonu Başkanı Ali Arabacı da daha önce mahkemeden çıkan kararların uygulanması gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Laiklik karşıtı eylemleri önlemek için 41 örgüt bir araya geldi Gündem "Bir HDP milletvekili arabasıyla PKK'ya silah taşıdı" Gündem Doğu Perinçek: AKP, CHP ve HDP'nin Anayasa tasarıları aynı Gündem TSK ilk adımı attı! Asker görünmez olacak! Gündem