Merdan Yanardağ Ulusal Kanal'a konuştu

Abone ol

Merdan Yanardağ, Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi hakkında "Türkiye'nin Berkin'e borcu var" dedi.

Ergenekon Davası Sanığı Gazeteci Merdan Yanardağ, Ulusal Kanal'a canlı telefon bağlantısıyla katıldı. Merdan Yanardağ, Berkin Elvan'a yapılan polis saldırısının Türkiye'nin aydınlanmacı yüzüne yapılan bir saldırı olduğu ve Türkiye'nin Berkin Elvan'a yeni Berkinlerin daha özgür yaşayabileceği bir Türkiye borcu olduğunu söyledi.

'Hepimizin çocuğu'

Gazeteci Yanardağ, Berkin Elvan'ın hayatını yitirmesi hakkında, "Berkin hepimizin çocuğuydu. Bu aslında bu rejimin çöktüğünü gösteriyor. Tayyip Erdoğan, 'Emri ben verdim' diyor. Haziran eylemlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı bir arttı. Hayatını kaybedenler hepimizin çocuğuydu ama Berkin'de bir masumiyet vardı. 14 yaşında bu ülkenin geleceğini temsil eden bir çocuktu" şeklinde konuştu.

'ilerici taleplere saldırı'

Yanardağ, Türkiye'nin ilerici taleplerine saldırı yapıldığını belirterek bu saldırılara karşı mücadele çağrısı yaptı. Yanardağ, "Kimse öfkesini frenlemisin. Evet, rövanşist değiliz. Ama Bu ülkenin cumhuriyetçi, aydınlanmacı güçlerine saldıranlara karşı mücadele etmeliyiz. Berkin'in vücudunda bu ülkenin ilerici taleplerini öldürmek istediler. Türkiye'nin Berkin'e borcu. Berkinlerin daha iyi yaşayabileceği bir ülke kurabilirsek Berkin'e olan borcumuzu ödeyebiliriz" dedi.

Aydınlık ve Ulusal'a teşekkür

Merdan Yanardağ, halkın gücüyle tahliye olduklarını, bu halkın gücünün oluşmasında da Aydınlık ve Ulusal Kanal gibi muhalif basın kuruluşlarının önemli bir yeri olduğunu belirtti. Bu kuruluşlara teşekkür eden Yanardağ, "Ben Ulusal Kanal'a çok teşekkür ediyorum. Ben Ulusal Kanal'ın yayınının verilmesi için dilekçe verdim. Ulusal Kanal'ın yayınının verilmesiyle Muğla Cezaevi'ndeki hava değişti. Ulusal Kanal'ın, Aydınlık'ın ve diğer muhalif medyanın özgürlüklerin artmasında, bu duvarların yıkılmasında çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Dışarıda bu mücadele verilmemiş olsaydı, halkın gücü arkamızda olmasaydı bunu başaramazdık" ifadelerini kullandı.

'Özgürlüklerimizi lekelemeye çalıştılar'

Yanardağ son olarak, Ergenekon Davası sanıklarının, Hrant Dink cinayeti ve Malatya Zirve Yayınevi saldırısının sanıklarıyla aynı zamanda tahliye edilmesinin bir karalama kampanyası olduğunu söyledi. Yanardağ bu konudaki görüşlerini, "Bizim tahliyemizi karalamak için önce katilleri saldılar. Özgürlüklerimizi lekelemeye çalıştılar. Hrant Dink Davası'ndan tutun da, Zirve Yayınevi Davası'na kadar. En son da 13. Ağır Ceza Mahkemesi yargıya darbe girişiminde bulundu. Bu durumun aşılmasında muhalif gazetelerin verdiği mücadele son derece önemliydi" sözleriyle dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

'Bu kavga bitmedi' Gündem İşte Berkin'in ardından o tepkiler Gündem Bu videoyu izlerken kulaklarınıza inanamayacaksınız! Gündem Berkin'imiz oyun oynadığı mahallesine son kez götürüldü Gündem