''PKK'ya koridor açmayız''

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK için Ayn El Arap'a koridor açmayacaklarını söyledi. "Türkiye'den PKK unsurlarının geçişine izin vermeyiz" diyen Akdoğan, Peşmergenin başka bir statüde olduğunu belirtti.

Abone ol

"PKK'ye koridor açmayız" Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK'nın Ayn el Arab'a geçme talebiyle ilgili bu açıklamayı yaptı.

Partisinin Gölbaşı İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısında konuşan Akdoğan, koridor iddialarına yanıt verdi.

Akdoğan "PKK'ya koridor açmayacağız. PKK terör örgütüdür. Ne silah geçişine ne PKK unsurlarının Türkiye'den geçmesine izin veririz." dedi.

Peşmerge'nin başka bir statüye sahip olduğunu belirten Yalçın Akdoğan "Peşmerge Irak ordusunun bir parçasıdır, legal bir unsurdur." İfadelerini kullandı.

HDP'ye sert sözlerle yüklenen Başbakan Yardımcısı, "Çözüm süreci var diye yol kesmelere, adam kaçırmalara sessiz kalacak halimiz yok. HDP'yi eleştirmek, kürtleri eleştirmek gibi takdim edilecek. Böyle bir kandırmaca yok. Herkesin anladığı dilden gereken cevabı veririz." dedi

ulusalkanal.com.tr

Tanık sıfatıyla 2 saat boyunca ifade verdi Gündem Başkonsolosluklarda 'sarı toz' alarmı Gündem İstanbul Üniversitesi yine karıştı Gündem Kumpas aydınlanıyor Gündem