Şırnak'ta şehit olan askerler törenle memleketlerine uğurlandı

Şırnak merkezde devam eden operasyonlarda şehit olan 2 Mehmetçik için tören düzenlendi. Törenden sonra Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker memleketi Mersin’de, Uzman Çavuş Habib Gökçe’in ise memleketi Çorum'da toprağa verildi. Şehitleri binlerce vatandaş uğurladı.

Abone ol

Şırnak merkezde PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan 2 mehmetçik için ilk tören Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda yapıldı.

Törene Vali Ali İhsan Su, Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Jandarma Komutanı Semih Özturan, şehidin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker’in naaşı Mersin’e, Uzman Çavuş Habib Gökçe’nin naaşı ise Çorum'a gönderildi.

Teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker'i memleketi Mersin'de binlerce varandaş karşıladı.

Şehit Eker’in cenazesi askerlerin omuzlarında camiye taşındı. Binlerce yurttaşın katıldığı cenaze töreninin ardından Eker'in naaşı askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Eşi Seçil Eker, şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker'i asker selamı ile son yolculuğunda uğurladı. Eker'in naaşı Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

Töröristlerin bombalı saldırısında şehit olan uzman Çavuş Habib Gökçe'nin naaşı ise memleketi Çorum'a getirildi.

Şehidin cenazesi, Akkent Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Akşemseddin Camisi'ne götürüldü. Şehit çavuş Habib Gökçe, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Çorum Şehitliği'nde toprağa verildi.

ulusalkanal.com.tr

Elektrik sayacı taktırmak istemeyen çiftçiler yolu kapattı Yurt Rus ve Türk çocuklar dünyaya dostluk mesajı verecek Yurt İzmir'de emekli memurların ulaşım kartları iptal edildi Yurt İzmir'de emekli memurların ulaşım kartları iptal edildi Yurt