Ölüm madeninden böyle kurtuldular

Yürekleri yakan maden faciasından kurtulan işçilerin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri, yaşananları tüm sarsıcılığıyla ortaya koydu. İşçilerin görüntüleri, maden faciasındaki dehşeti gözler önüne serdi.

Abone ol

Soma'daki maden faciasından kurtulan işçilerin olay yeri görüntüleri, güvenlik kameralarına yansıdı.

Saat 22.11'i gösteriyordu. Görüntülerde önce başlarında baretleri ve ellerinde fenerleriyle 2 işçi görülüyor.

İşçiler birbiri ardına hızlı adımlarla yerin yüzlerce metre altındaki ölüm kuyusundan çıkmaya çalışıyor.

Aynı anda dışarıyı kayıt eden kamerada olay yerine ulaşmaya çalışan ambulanslar görülüyor. Siren sesleri ile ambulansa çağrı anonsları duyuluyor.

Saat 22.13'ü gösterirken, "3'üncü Bant İniş" kamerasında, baretlerindeki fenerleri kullanarak karanlık maden ocağında çıkışa doğru yürüyen işçiler görülüyor.

Diğer kamerada ise yavaş adımlarla yürüyen 2 işçi var. İşçilerden birinin diğerinin koluna girdiği ve ona destek verdiği görülüyor. Bir elinde çantasını taşıyan işçi tökezleyerek yürüyor.

İşçilerden biri daha güvenlik kameralarında görülüyor. Eğilerek yürüyen maden işçisi, bir elinde fenerini diğer elinde ise çantasını taşıyor.

Görüntülerde birbirleriyle konuşarak telaşla ilerleyen 4 maden işçisi görülüyor. Arkadan gelen işçi görüntülerden çıkmadan önce tekrar arkasına dönüp ardından gelen var mı diye bakıyor.

İşte o 6 işçi, yeraltındaki kabustan böyle kurtuluyor.

ulusalkanal.com.tr

Kurtarma çalışmalarına ara verildi! Gündem Bakan kahreden haberi verdi Gündem İşçi Partisi'nden şehit madencilerimiz için eylem çağrısı Gündem Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan şok açıklama Gündem