Tabutlu Tıp Bayramı

Sağlık çalışanları Tıp Bayramını direnişe çevirdi. AKP’nin sağlık alanında yarattığı sorunlara karşı hekimler ve sağlık çalışanları 1 günlük iş bıraktı. Sağlıkçılar ellerinde tabutlarla Sağlık Bakanlığı’na yürüdü. Sağlıkçılar "Bu yıkıma izin vermeyeceğiz" dediler.

Abone ol

Türkiye genelinde binlerce sağlık çalışanı 14 Mart Tıp Bayramı öncesi bir günlük iş bıraktı.

16 dernek ve sendikanın öncülüğünde yapılan grevde acil servis ve yoğun bakım üniteleri dışında hastanelerde sağlık hizmeti verilmedi.

İstanbul’daki eylemin adresi Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri oldu, bu noktalardan Beyazıt Meydanı’na yüründü.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde açıklama yapan SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol neden greve çıktıklarını anlattı.

Ankara’da da Türk Sağlık Sen, Türk Tabipleri Birliği, Ankara Tabip Odası , Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İş ve sağlık meslek dernekleri alanlara çıktı.

Türk Sağlık Sen’e üye sağlık çalışanları ise İbni Sina Hastanesi önünde toplandı.

Sağlık çalışanları öldürülen doktorlar, bulaşıcı hastalıktan hayatını kaybeden hemşireler ve ambulans kazasında yaşamını yitiren 112 çalışanları için üç tabutla Sağlık Bakanlığı’na yürüdü.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık çalışanları olarak lütuf değil sadece hakkımızı talep ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından tabutlara Türk Bayrağı serildi, şehit tıp görevlileri için Fatiha okundu.

Ankara Numune Hastanesi önünden Sağlık Bakanlığı’na yürüyen, Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası, Ankara Tabip Odası, Devrimci Sağlık İş ve sağlık meslek dernekleri, taleplerini dile getirdi.

Yapılan ortak açıklamada, Sağlık Bakanlığı'ndan somut adım atılması istendi.

ulusalkanal.com.tr

AP kararına Perinçek'ten yanıt! Gündem Aykutalp Avşar’ın tutuklanmasına CHP ve MHP milletvekilleri tepki gösterdi Gündem Soma faciasının ardından 305 gün geçti! Gündem Vatan Partisi Öncü Gençlik Üyeleri, Aykutalp Avşar için meydanlara çıktı Gündem