PKK'nın çağrısı tutmadı!

PKK'nın "Kobani propogandası" tutmadı. Kobani adını verdikleri Suriye'nin Ayn-el Arab kentindeki YPG'lilere destek çağrıları halkta karşılık bulmadı. PKK'nın Şırnak ve Batman'da düzenlediği eylemlere de sadece yüzü maskeli küçük yaştaki çocuklar katıldı.

Abone ol

PKK'nın "Kobani" olarak adlandırdığı Suriye’nin Ayn-el Arab kentindeki YPG'lilere destek çağrısı tutmadı.

PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye Tükiye'den katılım olmadı.

YPG'li komutanların bu durumdan duyduğu kaygıyı kendisini ziyarete gidenlere bildirdiği öğrenildi. YPG'nin daha fazla militan ve silah arayşında olduğu da ifade edildi. Suriye'de YPG yöneticileri ile görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da aynı ihtiyacı dile getirmişti.

HDP'nin Suriye'ye geçme çağrısı tabandan yanıt bulmadı. Suriye'ye geçen kişilerin birçoğunun ise Ayn-el Arab'a gidip akrabalarını gördükten sonra Türkiye’ye döndükleri öğrenildi.

PKK'nın Şırnak ve Batman'da düzenlediği eylemlere de halktan destek gelmedi. Kent merkezinde yüzü maskeli, çoğunluğunu küçük yaştaki çocukların oluşturduğu grup polisle çatıştı.

Polise taş, ses bombası ve havai fişeklerle saldıran grup ateş yakıp bazı yolları trafiğe kapattı. Polisin basınlı su müdahalesiyle grup ara sokaklara kaçtı.

ulusalkanal.com.tr

İstinat duvarı çöktü! Yurt Fırtına tekneleri batırdı Yurt 145 bin adet ele geçirildi! Yurt Antakya - İskenderun karayolu trafiğe kapandı!.. Yurt