Rusya ve İran, Suriye krizinin çözümüyle ilgili atağa geçti

Rusya ve İran, Suriye krizinin çözümüyle ilgili bölgesel çapta atağa geçti. Rusya muhalif grupları müzakere masasına çekmek için diplomasi yürütürken İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Ankara’yı es geçerek Suriye krizini görüşmek üzere Lübnan’a gitti. Bu gelişmeler yaşanırken Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un önümüzdeki günlerde Suriye'deki muhaliflerle görüşeceği açıklandı.

Abone ol

Suriye krizinin çözümüyle ilgili diplomasi çalışmaları hız kazandı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cbeyr 11 Ağustos’ta Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la Moskova’da görüştü.

Görüşmede Suriye krizinin çözüm önerileri masaya yatarıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre-1 deklarasyonu bentlerinin hayata geçirilmesini önerdi. Lavrov, Suriye’de muhalif gruplarla Suriye Hükümeti arasında diyaloğun yeniden kurulması için zemin hazırladıklarını söyledi.

Lavrov, Suudilerle Suriye konusunda görüş ayrılığı olsa da bölgede IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı bölgesel işbirliği çabalarının başlatılmasi için anlaştıklarını söyledi.

Lavrov’un yardımcı Michail Bogdanov ise Lavrov’un önümüzdeki iki hafta içerisinde Şam ya da Moskova’da Muhalif gruplarla görüşeceğini açıkladı.

Bogdanov, görüşülecek muhalif grupların listesinin ABD ve Suudi Arabistan’a verileceğini söyledi.

Rusya’da bu gelişmeler yaşanırken Ankara ziyareti iptal edilen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Suriye’nin son durumunu değerlendirmek üzere Lübnan’a gitti.

Zarif’in Beyrut'ta Lübnan Hizbullah’ı ile görüşeceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Bu gece ve yarın geceye dikkat! Gökyüzünde şölen var! Dünya Çin'de facia! En az 26 kişi öldü Dünya ABD ile PKK birlikte böyle çalışıyor Dünya Çipras teslim oldu Dünya