İran'dan sert uyarı: Gerekirse güç kullanırız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Mina faciasının sorumlularının bulunması için Suudi Arabistan’ı uyardı. Suudi Arabistan yönetimini sert bir dille uyaran Ruhani “Bazı yerlerde diplomatik dili kullandık ancak gerekirse güç dilini de kullanıma sokarız” dedi. "Vatandaşlarımızın kanından vazgeçmeyeceğiz" diyen İran Cumhurbaşkanı, facianın sorumlularının bulunmasını istedi.

Abone ol

Mina faciasında hayatını kaybedenlerin kanından vazgeçmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, “Gerekirse güç de kullanırız” dedi.

Mina’da faciasında hayatlarını kaybeden 465 İran’lı hacının 104’ünün cenazesi İran’ın başkenti Tahran’a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Ruhani Mehrabat Havaalanında, Mina’da hayatını kaybeden İran’lı hacılar için düzenlenen resmi törende Suudi Arabistan'ı sert bir dille uyardı.

İran Cumhurbaşkanı “Bu olayda kusuru bulunanlar belirlenmelidir. Biz değerli vatandaşlarımızın kanından vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İran’ın şu ana kadarki kullandığı dilin edep ve kardeşlik dili olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Bazı yerlerde diplomatik dili kullandık ancak gerekirse güç dilini de kullanıma sokarız” ifadelerini kullandı.

Mina olayını araştırmak için komisyon kurulması gerektiğini vurgulayan Ruhani, “Bütün İslam ülkeleri gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için söz konusu faciada neler yaşandığını unutmamalıdır” dedi.

Yakup Aslan / İran

ulusalkanal.com.tr

Milli sporcu ABD'de ölü bulundu Dünya AKP, ABD safında yer aldı! Dünya Bilinen en eski Kuran Birmingham'da sergilenmeye başlandı Dünya 15 milyon müşterinin kişisel bilgileri çalındı Dünya