Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Karanlık mahfillerde başka gayretler içerisine girdikleri ortaya çıktı''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin yaptığı bölücü Anayasa'ya ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, “Bizimle birlikte yeni bir anayasa hazırlamaktan kaçanların, daha sonra karanlık mahfillerde başka gayretler içerisine girdikleri ortaya çıktı” dedi. İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Seyit Yücel de konu üzerinden partisine tepki gösterdi. Yücel, Anayasa’nın başlangıç maddelerinin değiştirilebileceğini söyleyenlerle aynı masaya oturulmasından rahatsız olduğunu ifade etti.

Abone ol

CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin tartışmalara konu olan Anayasa çalışması siyasetin sıcak gündemi. Tartışmalara Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil oldu.

Erdoğan'ın yanı sıra İyi PArti'den istifa eden Ak Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal da Millet İttifakı'nın bölücü Anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ulusal Kanal'a konuşan Akkal, İyi Parti’deki FETÖ'cü isimler tartışmasına da bir örnekle dahil oldu.

Anayasa tartışmalarına ilişkin bir açıklama da CHP içinden geldi. Habertürk Tv’de bir programa konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı “HDP ile anayasa çalışması yapılabilir mi?” sorusuna "Evet" yanıtını verdi.

Peş peşe krizlerin yaşandığı İyi Parti'de de sular durulmuyor. İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Seyit Yücel, partisinin Anayasa'nın başlangıç ilkelerini hedef alanlarla aynı masaya oturmasına tepki gösterdi.

ulusal.com.tr

Türkiye Deniz İpek Yolu'nda konumlanıyor Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız" Gündem Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: ''Bina Kimlik Sistemini 2021 yılında devreye alacağız" Gündem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 bütçesi kabul edildi Gündem